Денят Ашуре организира в Кърджали вестник „Заман”

Снимка-Хабер бг
Снимка-Хабер бг


Животът ни да бъде едно голямо и продължително ашуре. С тези думи се обърна към многобройните си фенове в Кърджали кралят на баладата Орхан Мурад и изпя през сълзи хита си “Хилади слънца да ни съпътстват в живота”. Роденият в Кърджали певец поздрави присъстващите в Културния дом с мюсюлманския празник Деня Ашуре. Той се чества в началото на месец мухарем. Отбелязва се десетият ден и според ислямската традиция ашуре значи десет. Това според Корана е денят в който е свършил Потопа и Всевишният е дал ново начало на човечеството.

Снимка-Хабер бг
  Денят Ашуре бе отбелязан в Кърджали с голям концерт, организиран от вестник „Заман” и сдружение „Диалог България”. Спонсори са фирмите „Долташ”,”Полихим” и сладкарница „Босфор”. Гости бяха зам.-областният управител Асен Тюрдиев, зам.-кметът на Кърджали Елисавета Кехайова, градоначалникът на Момчилград Ердинч Хайрула, кметът на Черноочене Айдън Осман , петнадесетчленна румънска делегация от побратимения град Меджидие и др.
  Деня Ашуре е ценност не само на мюсюлманите, но и на цялата човешка общност, каза в приветственото си слово генералният директор на Заман-България Кямил Демиркая. Той подчерта, че разнообразните продукти, с които се изготвя ястието ашуре са символ на обединението на хората. Сладка гозба да ядем,сладка дума да си кажем, призова Демиркая.
 Този ден ни напомня, че ние хората във властта сме призвани да осигурим храна на всички хора, каза зам.-областният управител Асен Тюрдиев.
Снимка-Хабер бг

Снимка-Хабер бг
 Концертът откри със свои популярни хитове на български и турски Сунай Чалъков. Той е известен в страната с това, че спечели първа награда за млад изпълнител на Златния Орфей. Чалъков слезе сред публиката и пя песни от албума си „Сватба”. С бурни аплодисменти бе посрещнат Орхан Мурад. В концерта участваше и големия майстор на саса Фахри Нур 
0 yorum:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

İLGİNİZİ ÇEKECEK HABER

FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN