Коледен бал „Звезди на спорта на Област Хасково”

На Коледен бал „Звезди на спорта на Област Хасково” под патронажа на областния управител Ирена Узунова, бяха наградени 22 спортисти и треньори за постиженията си през изминалата година. Инициативата уважиха министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, заместник-министъра на физическото възпитание и спорт Иван Ценов, депутати, директори на социални служби в областта, представители общините и бизнеса. Снимки-Хабер бгМладенов лично поздрави и връчи медалите на Гюлджан Иванова - бронзов медалист на Спешъл олимпийските игри – Атина 2011 г. и на Георги Киряков, носител на специалния приз "Воля за победа" на Българската федерация по канадска борба, бронзов медалист от световните игри за инвалиди Дубай 2011г.
Тази година министреството на физическото възптанние и спорта отличи трима треньори „За принос в популяризирането и развитието на спорта сред децата”. Г-н Ценов поднесе почетните плакети на Огнянка Петрова от Свиленград, Милена Нанева от Симеоновград и Мариана Йорданова от Топловград.
Призът "Звезда на спорта" получиха:
- Боян Михайлов - състезател по кану каяк, който през юли се класира на второ място на Световното първенство и стана Европейски шампион.
- Виктория Бобева - борба свободен стил, която спечели 1 място на Държавното лично първенство и се класира пета на Световното.
- Галина Николова - лека атлетика, която е четвърта на Световно и Европейско първенство.
- Григор Димитров - тенисист №1 на България.

- Дарина Михова - карате киокушинкай, която през последните 5 години има 9 първи места.
- Дарина Панайотова - хандбал - национален състезател.
- Диа Евтимова - тенис.
- Здравко Серафимов - силов трибой, спечелил 3-то място на Световно първенство и е републикански шампион
- Йордан Диневски - тенис, който зае първо място на Държавното първенство.
- Микяй Салим - борба свободен стил, който има първи места на Държавното лично първенство и от международни турнири.

- Радослав Марков - джудо, който зае първо място на републиканското първенство за мъже.
- Радостин Петков - силов трибой, който зае второ място на Световно първенство и трето на Европейско.
- Силвия Вангелова - карате, която е на първо място на Национално първенство, за Национална купа и има три световни рекорда.
- Стефани Стоева - бадминтон, която спечели първо място на Европейското първенство за девойки.
- Теодора Стоянова - кикбокс, която е вицеовропейска шампионка и трикратка републиканска шампионка.
- Християн Христозов - джудо, който има първо място от Републикански шампионат и е балкански шампион за кадети.
- Футболен отбор "Любимец 2007".

В пограмата на бала с демонстрации и изпълнения взеха участие формация Стрийт дъст от Димитровград, музикалната звезда на Хасково Деси Христова, карате клуб „Аида Нет Вадо-Рю”. Вълшебен валс представи двойката Мирослава Дойчева и Любослав Стоев от клуб „Гранд” . Своите аплодисменти получиха и двойките от клуб по аеробика „Виолена”, които изпълниха новите си съчетания, с които ще участват на Световното първенство по аеробна гимнастика през май в гр. София. Танцьорите от балет „Тангра” заредиха публиката със звездна емоция, а клуба по спортни танци „Хасково”, представи малка част от уникалните композиции на формейшън програмите. Финалът на тържеството беше емоционален с автентичен танц и наричания от коледарите на ансамбъл „Китна Тракия”.