HABERBG.NET|Bulgaristan haberleri

Bulgaristan'da Türklerin güçlü sesi

Bulgaristan'da 6 aylık Petkov hükümeti düştü

 

REKLAM site haberleri ilk fotoğrafın altında

Вестник Заман България празнува 20-годишния си юбилей


Един от най-четените вестници в Кърджалийско –„Заман” отбеляза своят двадесет годишен юбилей със тържество в зала „Диамант”на хотел „Принцес” в столицата. 1400 са абонатите на изданието в областта, което го прави лидер сред останалите медии. Заман е медийна група, която е стъпила на четири континента.


Вестниците й излизат на 15 езика. Първото издание се създава преди
26 години.Сега само в Турция тиражът на вестник „Заман” надхвърля един милион.
 Тържеството снощи бе зачетено от консула на Република Турция   Исмаил           Арамаз, певците Орхан Мурад и Софи Маринова, журналисти, общественици.
Екипът на „Заман” получи поздравителен адрес от премиера Бойко Борисов. В него се отбелязва, че на първо място в редакционната политика на изданието стои читателят.
   В словото си зам.главният редактор Мехмед Юмер сподели, че преди вестниците са отправяли послания. Сега времената са променени. Сега да си издател е много трудно.

Добрите издания се стопяват. Хората посрещат 21 век с нови надежди и очаквания. Искат информация от медиите,които не прибягват до популизъм. Ние избрахме този път,подчерта Юмер. Според него медията набляга на сериозни, основополагащи новини, а не на мимолетни сензации. Той подчерта че „Заман” стои на стабилни основи. Той е адресиран към нов тип хора,които предпочитат духовното, но не игнорират и материалния прогрес.
   Бяха връчени паметни статуетки за принос към медията. Един от наградените бе посланик Аръмаз. Той посочи,че отношенията между Турция и България се развиват възходящо. Че тези дни предстои посещение на българският президент Росен Плевнелиев в Турция.

Приключваме успешна година. С две президентски визити, две премиерски посещения и много работни срещи на министри, отбеляза дипломатът. Той подчерта, че Турция няма претенции към България ,освен желанието българските турци да бъдат равноправни граждани на страната.
 Сред наградените бе и съветникът по националната сигурност на президента Желю Желев и радетел за българо-турско сближаване ген.Стоян Андреев.
Бе прожектиран филм за българското издание на вестник „Заман” с автор българският журналист Стефан Цонев.


Георги Кулов
http://www.kardjali.bgvesti.net/

Site haberlerin en altında reklam

=========================================