REKLAM

Muhteşem Üçlüden Rumeli türküsü:Kır Beygiri Nallatalım

Deliorman'ın Kır Beygiri Rumeli türküsü oldu.

Rumeli Türkülerinin usta  ses sanatçılarından Faruk Yılmaz,Arif Şentürk ile  Rüstem Avcı'dan üçlü düet 'Kır Beygiri Nallatalım' türküsü. 
Kır Beygiri Türküsü de Balkanlar'da yaşanmış bir olaydır. Bu türküde hayvan sevgisini türküye dönüştürülmüş olarak görmekteyiz.
Yıllar yılı koca Balkanlarda yaşayan  Ali Ağa payton taliga at arabası çeşitlerindendir.  Payton o devrin son model arabası gibidir.
DELİORMAN'IN BEYGİRİ
Taliga da genelde iki tekerlekli ve genelde tek atla çekilir.
Paytonlar ise o ailenin zenginliğine göre  dört atla bile çekilir. Ali aga Bulgaristan Deliorman bölgesinde Orman köyünde yaşamaktadır.





Ali aga orman köyünden kasabaya taşımacılık yapmakta olan fakir bir ailenin bireyidir.
Türk  toplumunun önem verdiği 3 şey kutsaldır At, Avrat, Silah Emanet Edilmez.
Ata sözünü bilmeyen yoktur. At, Avrat, Silah, geleneklerimize göre emanet edilmeyecek kadar önemlidir. Bu kadar önemli olan değerler üzerinde de hassas olmak gerekir.
Türkümüzde adı geçen Kır Beygir hastalıktan çok zayıflamış , gün gelir ölmüştür. Yapacak bir şey yok. Türkü yakıcı Deliorman halkı güzelim kır beygire türkü yakmıştır.
RÜSTEM AVCI RAZGRAD'DA SESLENDİRDİ
Ahmet Cumalı bu türküyü plak olarak  yapmıştır.1998 yılında Rüstem Avcı Bulgaristan'ın Razgrat şehrinde konser esnasında Ahmet  Cumalı karşılaşıp sahneye davet etti.Kır Beygiri türküsünü sahnede izleyicilere sundular.
KLİP DELİORMAN'DA ÇEKİLDİ
 Rüstem Avcı ve Faruk Yılmaz araştırmaları sonucu derleyip notaladı.
Arif Şentürk, Faruk Yılmaz  ve Rüstem Avcı bir araya gelerek geçmişimizin güzel bir mirasını günümüze Fono Müzik etiketi adı altında  taşımıştır.
İŞTE O KLİP

Kemal Öztürk/ÖZEL HABER
HABERBG

********************************







Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓