REKLAM

Başbakan Petkov, yeşil sertifika karşıtı protestoculara seslendi



Milliyetçi Vızrajdane partisi, salgınla mücadele tedbirleri, yeşil sertifika ve fiyat artışlarına karşı Bakanlar Kurulu binası önünde protesto düzenledi. Hükümetin yeşil sertifika uygulamasını  aşamalı olarak  Mart sonu itibariyle kaldırılacağını iletmesine rağmen protesto düzenlendi.


Protestocular, Covid-19 önlemlerinin bugün kaldırılmasını, elektrik ve temel gıda fiyatlarının düşürülmesi için bir dizi  önlemler alınması çağrısında  bulundu. 


Başbakan Kiril Petkov, sürpriz bir şekilde protestocuların yanına giderek, Covid önlemlerinin kaldırılması sağlık yetkililerinin talimatları doğrultusunda olacağını söyledi. "Bu ülkede değişim istiyorsak  hep birlikte çalışmalıyız"  şeklinde sözlerine devam etti.


Başbakan Kiril Petkov protestocuların yanına gider gitmez yuhalandı ve 'İstifa' çığlıkları attılar. Bunun üzerine Petkov, '' Siz hiç bu meydanda muhalifler arasına giren Başbakan gördünüz mü? diye seslendi.  

''Fikrinizi duymak için buradayım, isteseydim yukarıda (Bakanlar Kurulu binasını kastederek) durup pencereden sizi izleyebilirdim'' dedi.

Vızrajdane partisi lideri Kostadin Kostadinov, hükümetin krizle baş etmediğini ve erken parlamento seçimleri öngördüğünü söyledi. Hükümete güvenmek için hiçbir nedeni olmadığını ve bugünkü gösterinin nedeni bu olduğunu belirtti.

''Bu maskeleri takmayın! Eğer biz biz uymazsak bu talimatlara, onların bize uymasını sağlarız'' diye konuştu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓