REKLAM

Bulgaristan'dan Kuzey Makedonya'ya nota


Bugün sabah saatlerinde Kuzey Makedonya’nın Manastır şehrindeki “İvan Mihaylov” Bulgar Kültür Merkezi girişinin kimliği belirsiz kişi yada kişilerce yakılması üzerine, Makedonya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na ifadeye çağırılarak  diplomatik nota verildi.


Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Velislava Petrova, Kuzey Makedonya Büyükelçisine endişesini dile getirdi ve kimliği belirsiz kişilerce işlenen ve binada maddi hasara yol açan eylemi şiddetle kınadı.


Bu tür vandal eylemlerin sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine karşı olmakla beraber, ulusal nefret ve hoşgörüsüzlüğün bir ifadesi olduğu, aynı zamanda demokratik değerler ve modern Avrupa çağın ilkeleriyle ciddi bir çelişki içinde olduğu vurgulandı.


Sebepsiz yere ve suç teşkil eden bu kundaklama girişiminde bulunulan Kültür Merkezi binasının açılışına birkaç hafta önce üst düzey Bulgar yetkililerin katıldığı dikkati çekerek, 

''Manastır'daki kötü niyetli olayın dostluk, iyi komşuluk ve işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmadığına ve iki ülke hükümetlerinin Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin Avrupa entegrasyonu için doğru yolu bulma çabalarına aykırı olduğuna inanmaktayız'' denildi.



 Dışişleri Bakanı Teodora Gençovska'nın iki günlüğüne Kuzey Makedonya'da, ülkenin Avrupa entegrasyonu için yetkililerle görüşmeler yapacağı ve ziyareti kapsamında olayla ilgili bilgi edinmek üzere Manastır'a da gideceği belirtildi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓