REKLAM

Ekrem İmamoğlu Sofya'da

Sofya Büyükşehir Belediye Başkanı  Yordanka Fandıkova ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sofya  Büyükşehir Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova’nın daveti üzerine bugün Sofya‘ya geldi. 


Ekrem İmamoğlu, Bulgaristan Ulusal Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve Bulgaristan’dan 10 belediyenin B40 Balkan Şehirleri Ağı'na katılması dolayısıyla imza törenine katıldı.


Sofya, Burgaz, Veliko Tırnovo, Plovdiv, Dimitrovgrad, Troyan, Rakovski, Karlovo, Sliven ve Karnobat Belediye Başkanların katılımıyla B40'a resmen üye oldular.

Kırcaali Belediyeye Başkanı Hasan Aziz kurucu üyeler arasında yer alıyor.


Sofya'da bir otelde yapılan imza töreninde konuşan Ekrem İmamoğlu,

''İstanbul'un sorunları Sofya'nın, Belgrad'ın ya da Atina'nın sorunlarından pek farklı değil. B40 ağı, ortak akılla ortak hedeflere ulaşmak için bir platform olarak oluşturuldu. Kısa ve orta vadede çok şey başaracağız. Kurulduğumuz günden itibaren ilerleme yolunda adımlar atıyoruz. Bugün katılımınızla 40 oluyoruz . Bu sayı B40 adıyla da örtüşüyor'' dedi.

Yerel iklim, yerel demokrasi ve göç, akıllı şehirler ve dijital olmak üzere B40 ağı dört farklı çalışma grubu altında faaliyet sürdürüyor.
 

''İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu konulardaki tecrübelerimizi üyelerimizle paylaşmaya hazırız. Ekiplerimiz tüm üye şehirleri ziyaret edecek. Özellikle yeşil enerji ve atıkların geri dönüşümü gerçekleştirebiliriz'' diye konuştu.



B40 üyesi olduklarını belirten Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, bu doğrultuda bazı hedefler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Şehir trafiği, mobese kamera ile izleme ve şehirdeki Wi-fi'yi optimize etmek için çalışmalar devam ediyor. Evsel atıkların geri kazanılması ve bir Gençlik Merkezi inşa edilerek gençlik etkinliğinin artırılması için projeler olduğu bilgisini paylaştı.


Hasan Aziz, B40 Ağı'na İsperih,Vırbitsa ve Sırnitsa Belediyeleri katılma arzusunda olduklarını aktardı.


Ekrem İmamoğlu, ilk önce Sofya Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek Büyükelçi Aylin Sekizkök ile görüştü. Ardından Sofya Büyükşehir Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova'nın makamında bir araya geldi. Belediye Başkanlarına Türk lokumu ikram etti.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓