REKLAM

Kapitan Andreevo sınırında beyan edilmemiş 1 milyon avro ele geçirildi, 2 Türk vatandaşı suçlanıyor


Svilengrad Savcılığı, iki Türk vatandaşını N.T. (57) ve B.Ç. (50), Kapitan Andrevo Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye girişte  yolcu otobüsünün gizli bölmelerinde beyan edilmemiş 1 milyon 285 avro gizledikleri için suçladı. 



Plovdiv Temyiz Mahkemesi'nden yapılan açıklamaya göre, 11 Haziran'da Bulgaristan'dan Türkiye'ye giderken Kapitan Andreevo sınır kapısında, suç ortağı B.Ç.  ve kışkırtıcı ve faili N.T.'nin  sınır geçişlerinde  yüklü miktarda avro para birimini gümrük makamlarına yazılı olarak beyan etme yükümlülüğünü yerine getirmedi.



B.Ç (50), Almanya'dan Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giden Türk plakalı bir otobüsün üç sürücüsünden biriydi. N.T.  (57) ise bir yolcuydu.  Gümrük memurların rutin kontrolü sırasında yolcu otobüsünde Bulgar levasına eşdeğer 1 milyon 956 bin 387 leva  (1 milyon 387 avro) tutarında beyan edilmemiş nakit para buldular.

Otobüsün yatak bölümünde, yaptıkları özel gizleme bölmelerinde 34 ayrı paket yerleştirilmiş vaziyette bulundu.

Yolculardan N.T.'nin elinde bulundurduğu miktarı, otobüs şoförlerden biri olan B.Ç.'ye 500 avro karşılığında saklamasını ikna ettiği belirtiliyor.


Haskovo Bölge Savcılığı'ndan bir savcının kararıyla bu iki zanlı 72 saate kadar gözaltında tutuluyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓