REKLAM

Ölümlü otobüs kazasına karışan zanlı Türk şoförü tutuklandı

Türk şoförü hakim karşısına çıktı 📷 Marina Petrova, BTA


Veliko Tırnovo (Tırnova) Bölge Mahkemesi, 6 Ağustos'ta İstanbul'dan dönen otobüs şoförünü Bulgaristan'da gece 02.00 sularında Tırnova yakınlarında ölümlü kazaya karışması nedeniyle suçlu buldu.


35 yaşındaki Cengiz Can çıktı mahkeme duruşmasında tutuklandı. Soruşturmayı yürüten savcı İliyan Blagoev, üç Rumen ve bir Türk vatandaşının (Asım Gürgöze) hayatını kaybettiği kazada ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermekten suçlandığına dikkat çekti.


 Otobüste bulunan kişilerin ve otobüsün ilk önce yol kenarında çarptığı Hollanda plakalı otomobil sahibin ifadelerine istinaden, sanık Cengiz Can'ın aşırı hızda otobüs kullandığı atıfta bulunuldu. Savcı, Türk sürücünün trafik kurallarına aykırı olarak taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan dolayı sanık olarak getirildiğine dikkat çekti.


SANIĞIN AVUKATINDAN HAFİF TEDBİR TALEBİ



Gabrovo Barosu'ndan sanığın avukatlığını üstlenen Georgi Nikolov, müvekkilinin kazadan sonra mağdurlara yardım ettiği ve iki küçük çocuk babası olduğu gerçeği göz önünde bulundurarak daha hafif bir tedbir istedi. Ev hapsi veya kefaletle serbest kalmasını  talep eden avukat, adaletin Bulgaristan vatandaşlarına olduğu gibi Bulgar topraklarına gelen her yabancı vatandaşlar için eşit olması ve bu karara uyulması gerektiğini savundu.


SANIĞIN SAVUNMASI


Sanık Cengiz Can  yaptığı savunmasında on yıldır Svilengrad-Ruse yolunda seyahat ettiğini belirtti. Kaza sonrası yardım ettiğini ve kaza mahallini terk etmediğini, hemen ehliyetine el konulduğunu söyledi.


Hakim Plamen Borisov ,Ceza Kanunu'nun 1, 3. maddesi gereğince (motorlu taşıt kullanırken bedensel zarara veya ölüme neden olmak) suçundan tutuklanmasına karar verdi. Söz konusu karar Veliko Tırnovo Temyiz Mahkemesi nezdinde üç gün içinde itiraz hakkı bulunuyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓