REKLAM

Tırgovişte'de asırlık İbram Hasanov 101. doğum gününü kutladı

İbram Hasanov 101 yaşını yakınlarıyla birlikte kutladı 📷 Boryana Dimitrova, BTA

Tırgovişte’ye (Eski Cuma) bağlı Makariopolsko (Nasçıköy) köyünde yaşayan İbram Hasanov 24 Kasım'da 101. doğum gününü aile yakınlarıyla birlikte kutladı.


2 çocuk, 4 torun, 7 torun torunu, sahibi olan, İbram Hasanov'un doğum günü kutlandı.


4 yaşındayken annesi vefat edince 10 yaşında babasıyla çırak olarak her türlü işi yapmaya başladı. İbram dede, son derece çalışkan, gazete ve Kur'an-i Kerim okuyor. Üç yıl öncesine kadar İbram dede, Cuma namazını Saat Camii'nde kılmak için her cuma günü Tırgovişte'ye otobüsle gitmiş. Ramazan ayında düzenli olarak orucunu aksatmıyor. Akrabaları, Allah'a olan güçlü inancının ve insanlara olan sevgisinin uzun ömürlülüğe yardımcı olduğuna inanıyor. 

Hiç alkol kullanmadı, tek sadece  kısa süreliğine sigara kullandı. Eşi 20 yıl önce vefat ettikten sonra kısa bir sürede sigarayı tamamen bıraktı, domuz eti hiç tüketmiyor. Son beş yılda üç ortopedik ameliyat geçirdi. En son 22 Eylül'de eklem ameliyatı geçirdi, şimdi bir yürüteç yardımıyla dolaşıyor.


İbram dedenin yakınları, onun insanlığını gösteren bir öyküsünü anlattılar. Orta yaşlarında onun bir eşeği ve arabası olduğunu, hayvanı yormamak için asla arabaya binmediğini anlatıyorlar. Eşekle birlikte yürüyerek komşu Kroyaç (Hasan Terzi) köyüne 10 km'den fazla yol kat ettiğini söylüyorlar.



 Torunu Ayşe Seyfulova dedesi hakkında şunları paylaşıyor,

''Dedem çok çalışkan, dürüst ve dinine bağlı bir kişidir. Hepimize çalışmayı, dürüst olmayı öğretti''.



Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (NSİ) verilerine göre 100 yaşını aşan insan sayısı  325


Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (NSİ) 31 Aralık 2021 verilerine göre Bulgaristan genelinde 100 yaşını aşan insan sayısı 325, bunlardan 242'si kadın, 83'ü ise erkek. Uzun ömürlü insanlardan 222'si şehirlerde yaşarken,103'ü köylerde ömrünü sürdürüyor.  95 ile 99 yaş aralığındaki insan sayısı ise önemli ölçüde daha fazla olup 4 bin 958 olarak kayda geçti.



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓