REKLAM

Vızrajdane partisi euro bölgesine geçişi referandumu için toplanan imzaları meclise sundu

Kostadin Kostadinov imzalı evrak dosyalarını meclise bizzat kendisi sundu 📷 Asen Tonev, BTA

AB ve NATO karşıtı aşırı milliyetçi Vızrajdane partisi (Yeniden Doğuş), euro bölgesine geçişi kısıtlamayı amaçlayan ve Bulgar levanın korunmasına ilişkin referandumun düzenlenmesi amacıyla, başlattığı imza kampanyası sona erdi.  


Parti lideri Kostadin Kostadinov, toplanan 590 bin imzayı meclise sundu. Referanduma gidilmesi için gerekli 400 bin imza yetkisi doğru ve yerinde görülmesi durumunda, meclis gündemine gelip zorunlu referanduma gidilecek. Kostadin Kostadinov 37 bin sayfalık toplam 590 bin imza toplandığını dile getirerek,

''Elde edeceğimiz şey, sonbaharda yerel seçimlerle birlikte bir referandum olacak ve burada Bulgar vatandaşlara ilk kez kendilerine Bulgar levasını korumak mı yoksa yok etmek mi istedikleri sorulacak'' dedi.


İmza kampanyasının sorusu şu şekilde: "Bulgar levası'nın 2043'e kadar Bulgaristan'daki tek resmi para birimi olması gerektiğine katılıyor musunuz?".


Avro bölgesine girmek, ''çıkış yolu olmayan bir tuzaktır'' diyen Kostadinov sözlerini şöyle sürdürdü,

''Bulgar levasının yıkılması, Bulgar vatandaşlarının birikimlerinin yok olmasına, gelirlerinin devalüasyonuna yol açacak ve Bulgaristan'ın mali bağımsızlığını tasfiye edecektir''.


Olası referandumun gerçekleşmesini engellemek amacıyla bazı çevrelerce soruşturmalar, ihbarlar ve saldırılara maruz kalacaklarına öngördüklerini söyledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓