HABERBG.NET|Bulgaristan haberleri

Bulgaristan'da Türklerin güçlü sesi


 

REKLAM

Коледен бал „Звезди на спорта на Област Хасково”

На Коледен бал „Звезди на спорта на Област Хасково” под патронажа на областния управител Ирена Узунова, бяха наградени 22 спортисти и треньори за постиженията си през изминалата година. Инициативата уважиха министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, заместник-министъра на физическото възпитание и спорт Иван Ценов, депутати, директори на социални служби в областта, представители общините и бизнеса. Снимки-Хабер бгМладенов лично поздрави и връчи медалите на Гюлджан Иванова - бронзов медалист на Спешъл олимпийските игри – Атина 2011 г. и на Георги Киряков, носител на специалния приз "Воля за победа" на Българската федерация по канадска борба, бронзов медалист от световните игри за инвалиди Дубай 2011г.
Тази година министреството на физическото възптанние и спорта отличи трима треньори „За принос в популяризирането и развитието на спорта сред децата”. Г-н Ценов поднесе почетните плакети на Огнянка Петрова от Свиленград, Милена Нанева от Симеоновград и Мариана Йорданова от Топловград.
Призът "Звезда на спорта" получиха:
- Боян Михайлов - състезател по кану каяк, който през юли се класира на второ място на Световното първенство и стана Европейски шампион.
- Виктория Бобева - борба свободен стил, която спечели 1 място на Държавното лично първенство и се класира пета на Световното.
- Галина Николова - лека атлетика, която е четвърта на Световно и Европейско първенство.
- Григор Димитров - тенисист №1 на България.

- Дарина Михова - карате киокушинкай, която през последните 5 години има 9 първи места.
- Дарина Панайотова - хандбал - национален състезател.
- Диа Евтимова - тенис.
- Здравко Серафимов - силов трибой, спечелил 3-то място на Световно първенство и е републикански шампион
- Йордан Диневски - тенис, който зае първо място на Държавното първенство.
- Микяй Салим - борба свободен стил, който има първи места на Държавното лично първенство и от международни турнири.

- Радослав Марков - джудо, който зае първо място на републиканското първенство за мъже.
- Радостин Петков - силов трибой, който зае второ място на Световно първенство и трето на Европейско.
- Силвия Вангелова - карате, която е на първо място на Национално първенство, за Национална купа и има три световни рекорда.
- Стефани Стоева - бадминтон, която спечели първо място на Европейското първенство за девойки.
- Теодора Стоянова - кикбокс, която е вицеовропейска шампионка и трикратка републиканска шампионка.
- Християн Христозов - джудо, който има първо място от Републикански шампионат и е балкански шампион за кадети.
- Футболен отбор "Любимец 2007".

В пограмата на бала с демонстрации и изпълнения взеха участие формация Стрийт дъст от Димитровград, музикалната звезда на Хасково Деси Христова, карате клуб „Аида Нет Вадо-Рю”. Вълшебен валс представи двойката Мирослава Дойчева и Любослав Стоев от клуб „Гранд” . Своите аплодисменти получиха и двойките от клуб по аеробика „Виолена”, които изпълниха новите си съчетания, с които ще участват на Световното първенство по аеробна гимнастика през май в гр. София. Танцьорите от балет „Тангра” заредиха публиката със звездна емоция, а клуба по спортни танци „Хасково”, представи малка част от уникалните композиции на формейшън програмите. Финалът на тържеството беше емоционален с автентичен танц и наричания от коледарите на ансамбъл „Китна Тракия”.
               

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓