REKLAM

CUMHURBAŞKANI PIRVANOV Mehmet Göcük’e STARA PLANİNA MADALYASI VERDİ

Георги Първанов връчи орден “Стара планина” – първа степен, на посланика на Турция у нас
Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, ilki ülke arasında ilişkilerin gelişmesine katkılarından dolayı ve Bulgaristan’daki görevinden ayrılması sebebiyle T.C. Sofya Büyükelçisi Mehmet Göcük’e “Birinci Derece Stara Planina” Madalyası verdi.


Cumhurbaşkanı, iki ülkenin de kurum ve kuruluşlarındaki değişikliklere rağmen iki başkent, Sofya ve Ankara arasındaki aktif siyasi diyaloga ve ekonomik ilişkilerin hızla gelişmesine değindi.

Pırvanov, Türkiye’ye yaptığı ilk ziyaretinde iki ülke arasında ticaretin 1 Milyar Dolar değerinde olduğunu, günümüzde ise bu oran 4 Milyar Dolar’ı aştığını belirtti.
Cumhurbaşkanına göre, aralarında daha fazla yatırımlar gerçekleşmesi için iki ülke de çaba gösterecektir.

Cumhurbaşkanı Pırvanov, Bulgaristan kurum ve kuruluşlarının Türkiye’nin Avrupa Birliğindeki geleceği hakkında hemfikir olduklarını belirtti ve bunun da sadece Bulgaristan için değil, bölgedeki tüm ülkeler için olumlu bir karar olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı, sorunlar olduğunu, ancak bunların çözülebilir sorunlar olduğunu ve iki ülkenin geleceği adına bu sorunlar anlayışla çözülmesi gerektiğini de belirtti.

T. C. Sofya Büyükelçisi Mehmet Gücük: “Bulgaristan ve Türkiye arasında ilişkiler güçlü ve dinamiktir. Bu ilişkileri hızlandıran ve yön veren olgular da iki ülke arasında gelişen sıcak ilişkiler ve Avrupa bünyesinde yer alım isteğidir.”dedi.

Sayın Mehmet Gücük daha: “Türkiye’nin Bulgaristan’ı NATO üyeliğinde desteklemesi iki ülke arasındaki yakınlaşmanın bir işaretidir, aynı şey Bulgaristan’ın Avrupa Birliği üyeliğinde Türkiye’yi desteklemesi için de geçerlidir.”dedi


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓