REKLAM

Екатерина Михайлова: Президентът трябва да изиграе ролята на обединител

Екатерина Михайлова: Президентът трябва да изиграе ролята на обединител Изискваме от държавния глава да изиграе ролята на обединител, на арбитър и аз се надявам, че той ще го направи, защото това е изпитание за страната и за самия него. Това каза
пред журналисти Екатерина Михайлова, водач на шуменската листа на Демократи за силна България.
Тя определи политическата ситуация в страната като изключително сложна. “Исканията на протестиращите от високите сметки за ток прераснаха в политически. С оставката на правителството проблемите останаха нерешени”, каза Михайлова. Според нея парламентът не трябва да абдикира от проблемите и трябва да подготви мерки, за да подпомогне служебното правителство.
”Ние изложихме позициите си и ще предложим на президента да поиска НС да приеме тези неотложни мерки. Необходими са решения на парламента за приемане на Закона за енергийната ефективност и затова ще ни трябва малко време - часове, защото той е готов, също така искаме и да се наложи мораториум върху разпореждането на държавата и общините със земи в защитени територии.”, каза Михайлова.
Тя бе категорична, че ДСБ са готови с пътна карта за излизане от политическата криза, имат и готовност в следващия парламент да се работи за Велико народно събрание. “Но трябва да седнем, да говорим, да има политическо съгласие. Ние сме готови за това, имаме идеите, знаем пътя”, каза тя, като припомни дадените от тях 24 идеи още през 2002 г. за нов парламент, за укрепване на изпълнителната власт и др.
Екатерина Михайлова каза, че предстоящата предизборната кампания на ДСБ ще бъде прагматична, предлагаща нови правила, стъпвайки на традицията и в диалог с десните сили. Тя уточни, че в момента партията води разговори с няколко партньори – политически формации и резултатите от това ще станат ясни в началото на идната седмица.
ШУМ.БГ
 İvan PRODANOV/HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓