REKLAM

TÜRKİYE,DÜNYAYA CANLI YAYINDA BÖYLE REZİL OLDU

BU GÖRÜNTÜ TÜRKİYE'NİN  GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARTIYOR.İşte Türk Demokrasisi ayaklar altında    FOTOĞRAF:CNN
Gezi olaylarının yıl dönümünü takip etmek üzere Taksim Meydanı'na gelen CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson, canlı yayın esnasında gözaltına alındı. Watson, "Türk polisi canlı yayın sırasında beni ve ekibimi gözaltına aldı. Sonra serbest bıraktı." şeklinde twett attı. Bu kart taklit iddiasında bulundu pasaportumu istedi. Bir polis memuru gözaltına aldıklarından dolayı .İstanbul Emniyet Müdürlüğü, canlı yayında dünyanın gözü önünde yaşanan olayın ardından Watson'ın gözaltına alınmadığını, pasaport ibraz edemediğini açıkladı.
"İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilaharepasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır." denildi.
CNN muhabiri canlı yayında göz altına alındı.Dünya böyle izledi
YANDAŞ MEDYADAN KOMİK GÖZALTI SAVUNMASI
Canlı yayında tüm dünyanın seyrettiği CNN International muhabirinin gözaltına alınması görüntülerini, yandaş medya internet siteleri yalanlamaya kalkıştı.
Fotoğraf:Hürriyet gazetesi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına dayandırılan haberde, gözaltını doğrulayan ifadelere yer verildi: "Kimlik ve pasaport göstermesi istenen Watson bu belgeleri gösterdikten sonra salıverildi. Watson polislerin arasında olduğu sırada Twitter hesabından "Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Bir polis beni arkamdan tekmeledi" şeklinde mesaj atmıştı."
GAZETECİLER CEMİYETİ OLAYI KINADI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle Taksim'e girmek isteyen ve sarı basın kartlarını gösteren gazetecilerin güvenlik güçleri tarafından engellenmesini kınadı. Açıklamada "Gazeteciler, halkın doğru bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışmakta, kamu görevi yapmaktadır. Ancak polis yine meslektaşlarımızı engellemiştir. CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson ise canlı yayın sırasında gözaltına alınmıştır. Bunlar Türkiye adına utanç vericidir" denildi.
TGC'nin açıklamasında şu görüşler yer aldı:

Fotoğraf:İHA
"Gazetecilerin halka karşı sorumluluğu işverenine ve kamu otoritesine karşı olan sorumluluğundan önce gelmektedir. Gazetecinin halka karşı sorumluluğunun temelinde şeffaflık ve doğru bilgilendirme vardır. Şeffaflık demokrasinin de olmazsa olmazıdır.
Ancak Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde meslektaşlarımız Taksim'de gelişmeleri takip etmek istediklerinde yine güvenlik güçleri tarafından engellenmiştir. Sarı basın kartlarını gösteren meslektaşlarımıza polis tarafından yine zorluk çıkarılmaktadır. CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson'ın da canlı yayın sırasında gözaltına alınması basın özgürlüğünün nasıl engellendiğinin örneğidir ve Türkiye adına utanç vericidir.
Başbakanı ve tüm siyasi otoriteleri bir kez daha medyayı sürekli hedef göstermekten ve tehdit etmekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Emniyet güçlerine ise gazeteciler kamu yararı adına görevlerini yaparken güvenliklerini sağlamakla yükümlü olduklarını hatırlatıyoruz."
O GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI
Watson'ın gözaltına alınışı bu şekilde görüntülendi ve sosyal medyada paylaşıldı:

Gazeteci daha sonra Twitterda  30 dakikalığına göz altına alındım dedi

Kaynak:AJANSLAR,Hürriyet

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓