REKLAM

Lavrov Sofya'da konuştu:AB ile diyalogun yeniden başlamasını istiyoruz

Lavrov: Güney Akım İçin AB ile Diyalogun Yeniden Başlamasını ...
Lavrov, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 135'inci yılı dolayısıyla düzenlenen kutlamalara katıldı.FOTO:Cihan Haber Ajansı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bulgaristan'a yaptığı ziyarette Başbakan Plamen Oreşarski, Cumurbaşkanı Rosen Plevneliev ve Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin ile görüştü. Lavrov, 'gerekli bir proje' olarak tanımladığı Güney Akım için Avrupa Birliği'nin bir çalışma grubu olduğunu, fakat Brüksel'in bunu durdurduğunu belirtti. 

Güney Akım için kuralların sonradan AB tarafından değiştirildiğini ima eden Lavrov, Transadariatik boru hattı (TAP) içinse söz konusu kurallardan istisna yapıldığını da ekledi. AB ile Moskova arasında Güney Akım için diyalogun yeniden canlanmasını umut ettiğini ifade eden bakan, “Moskova ABn'in üçüncü enerji paketine saygı gösteriyor, fakat ondan önce imzalanan anlaşmalarda geriye bakmakla kalınmaması lazım. Güney Akım için uzun zamandır görüşüyoruz, Bulgaristan dahil birçok ülkeyle anlaşmamız var. Bu yüzden AB'nin eşit davranmasını bekliyoruz.” dedi.


Ukrayna krizi konusunda çift taraflı ateşkes ilan edilmesi gerektiğini ve bunun için yeni bir görüşme yapılması taraftarı olduğunu altını çizen Lavrov, Ukrayna yöneticilerinin buna yanaşmadıklarını kaydetti. Lavrov, Kiev'de artan ölümler ve altyapının yok edilmesinden endişe duyduklarını ve kurbanların artmaması için yeni bir görüşmenin olması ümidini taşıdığını söyledi. 

Görüşmelerden sonra Lavrov, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 135'inci yılı dolayısıyla düzenlenen kutlamalara katıldı.

 Kaynak:Cihan Haber Ajansı
..................................................................................................................................................................
    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Bulgaristan'a geliyor

Rusya Dışişleri Baknı Sergey Lavrov iki günlük resmi ziyaret için pazartesi(bugün)Bulgaristan'a geliyor.Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin'in davetlesi olarak gelen Lavov,mevcut Başbakan Plamen Oreşarksi yanı sıra Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev,Meclis Başkanı Mihail Mikov ile bir araya gelecek.

BULGARİSTAN GÜNEY AKIM PROJESİNE DEVAM EDECEK

Ria Novosti Haber Ajansına göre,Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin ile görüşecek olan Lavrov,iki ülke arasında oluşan Güney Akım projesi meselesini ele alacak.Bulgar Bakan Vigenin,Avrupa Komisyonundan Bulgaristan için onay alacağını belirtti.Ancak Avrupa Komisyonundan herhangi bir cevap gelmedi.Buna rağmen Rusya ile Bulgaristan Güney Akım projesi doğalgaz projesi inşaatına devam etmesi bekleniliyor.

HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓