REKLAM

Seçim öncesi Irkçı eylem damga vurdu

Bu pazar günü yapılacak erken genel seçimleri öncesinde Sansürsüz Bulgaristan Partisi (BBZ), Türkiye'den oy kullanmaya gelecek vatandaşların geçişlerini engellemek amacıyla Bulgar-Türk sınırındaki üç sınır kapısını kısa bir süre için kapattı.



Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, eylemin ardından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kapılardan geçişlerin normale döndüğünü bildirdi.

Açıklamada, eylemcilerin sınır kapılarında beklemeye devam ettikleri ancak araç geçişlerine izin verildiği kaydedildi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Kapitan Andreevo, Dereköy'ün karşısındaki Dereköy ve Hamzebeyli'nin karşısındaki Lesovo sınır kapılarına giden yolların üzerinde eylem gerçekleştiren BBZ partisi, sınır kapılarından araç geçişlerini bir süreliğine engelledi.
 

Sınır kapatma eylemine katılan BBZ lideri Nikolay Barekov, Türkiye'de ikamet eden Bulgaristan göçmenlerinin Kurban Bayramı nedeniyle Bulgaristan'a gelerek seçimlere katılmasını istemediklerini söyledi.

Türkiye'de Bulgaristan seçimleri için açılacak sandıklardan 150 bin oyun Bulgaristan'daki Türklerin siyasi temsilcisi konumundaki Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) ile Hürriyet ve Şeref Halk Partisine (HŞHP) gideceğini savunan Barekov, göçmenlerin Bulgaristan'a gelerek oy kullanmasına karşı olduklarını kaydetti.

BBZ üyeleri,   "Bulgaristan Bulgarlarındır" ve "Seçim turizmini durduralım" yazılı pankartlar taşıdı.

Siyasi gözlemciler, BBZ'nin sınır kapatma eylemini "ucuz siyasi propaganda" olarak nitelendiriyor.
 
Kaynak:AA

 **********************************************************************

Sınır kapısındaki eylem 6 saat sonra durdu

http://haskovo.info/images/stories/big/2014/10/blokada_011014_2.jpg
FOTOĞRAF:HASKOVO.İNFO'dan alınmıştır.

Sansürsüz Bulgaristan Partisi Başkanı Nikolay Barekov, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki eyleminin şimdilik sona erdiğini duyurdu. Bunun yerine sınırda giren otobüsleri takip için görevli kişiler bıraktığını dile getiren Barekov, "Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticaret hacmine engel olmamak için blokaj eylemini durduruyoruz, zaten seçimlerden dolayı gergin olan polisi de ayrı bir gerginliğe sokmak istemiyoruz." dedi.

Cuma günü için Bulgaristan'a oy kullanmak için otobüslerin geçeceği ihbarını aldıklarını belirten Barekov, bu vesileyle cuma saat 20'de tekrar sınırı kapatmaya geleceklerini kaydetti.
Sabah saatlerinde parti sempatizanlarıyla birlikte sınırı kapatan Barekov, bir süre TIR ve diğer araçların geçişine engel olmuştu.

Kaynak:CİHAN
 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓