REKLAM

Başbakan Borisov İstanbul'da:Davutoğlu seçimlerden sonra ilk ziyaretini Bulgaristan'a yapacak

Başbakan Boyko Borisv  4 saatlik İstanbul ziyareti gerçekleşti.İlk önce mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile 50 dakika görüşnce kameraların  karşısına geçtiler.




 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüştü. 



BULGARİSTAN BAŞBAKANI NE KONUŞTU?
''Bende teşekkür ediyorum ve ilk olarak terör olayından dolayı başsağlığı diliyorum. Mültecilere sahip çıkan Türkiye'yi bir kez daha tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Türk devletinin gösterdiği çabalara değer veriyoruz. Biz Bulgaristan olarak kendi düşünce ve görüşümüzü Avrupa Birliği ülkelerine ilettik''.
 Öte yandan Başbakan Borisov,Ankara'daki eylemi kınayarak Türk milletinine başsalığı  diledi.


Görüşmede Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski,Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ,Dışişleri bakanları Daniel Mitov Türk mevkidaşı  Sinirlioğlu yer aldı.

AHMET DAVUTOĞLU NE KONUŞTU?
''Terör bir insanlık suçudur ve teröre karşı bütün ülkelerin, özellikle de 'komşu' denen ülkelerin iş birliği, en önemli önlem niteliği taşımaktadır. Son dönemde özellikle Suriye ve Irak'ta ortaya çıkan kriz sonrasında, göç sadece yakın komşu ülkelerin değil Avrupa'nın ve insanlığın meselesi haline gelmiş buluyor. Bu noktada da Türkiye ile Bulgaristan yakın iş birliğini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceklerdir.


!''SEÇİMLERDEN SONRA İLK ZİYARETİM BULGARİSTAN'A''
Seçimlerden hemen sonra ilk ziyaretlerimden birini Bulgaristan'a yaparak dostluğumuzu daha da pekiştirmek istiyorum. Bulgaristan'da da yerel seçim var. Şimdi ki ticaret hacmimiz 5 milyar dolar ama bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmak istiyoruz.'' 

Kaynak: Anadolu Ajansı,Doğan Haber Ajansı





Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓