REKLAM

Cumhurbaşkanından ilginç öneri:Balkan ülkelerine enerji borsası kurulsun,Bulgaristan enerji ithal etsin

Rosen  Plevneliev'den  gelen çılgın proje girişimleri,ziyarete gelen Arnavutluk Cumhurbaşkanını şaşırttı.Bulgaristan,Balkanlara enerji ithali için enerji borsası kurulmasını önerdi.


Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliv,ülkemize resmi ziyaret gerçekleştiren Arnavutluk Cumhurbaşkanı  Bujar Nishani'ye ilginç öneride bulundu.Bulgaristan'ın Arnavutluk'a kadar  otoyol ile demir yolu  yapılmasına  hemfikir olduklarını vurguladı.İki ülke arasındaki mesafe 300 kilometre olmasıyla sadece havadan değil,karadan da ulaşım koridorların gelişmesini isteyen Bulgaristan,bu sayede ortak  ticaretin  artmasında ümitli oldukları söylendi.

ENERJİ BİRLİĞİ KURULMASI  ÇAĞRISI

Rosen Plevneliv mevkidaşına ayrıca şunları söyledi:''Balkan ülkeleriyle enerji borsası kurulup ittifak halinde olmalıyız.







Şu ülkelerle:Arnavutluk,Sırbistan,Karadağ,Kosova'ya enerji ithal edebiliriz.''açıklamalarında bulundu.

BULGARİSTAN'DAN ARNAVUTLUK'A  ''YEŞİL IŞIK''


Bulgaristan ilk kez Arnavutluk'un AB'ye üye olmasına sıcak bakıyor.Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliv,Arnavut mevkidaşı Nishani'ye AB üyeliğini desteklediklerini söyledi.

Arnavutluk bu  yıl AB üyeliği için başvuruda bulunmuştu.Ancak üye olan ülkelerden tam not alamadı.Bu yıl sonu Arnavutluk'un AB kriterlerinin 3/1 kabul ettirmesi bekleniliyor.

Hasan MOLLA,Sofya
HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓