REKLAM

Davutoğlu'na Sofya'da 'sürpriz' yapıldı

Davutoğlu kendisini karşılayan büyükelçilerle havalimanı salonunda çektirdiği fotoğrafı Instagram'da paylaştı. Davutoğlu, 
"Ben de onlar aracılığıyla ülkelerine, kardeş halklara selamlarımı gönderdim" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Instagram'dan, Sofya Uluslararası Havalimanı'nda kendisini karşılayanlar arasında Sudan, Fas, Filistin, Cezayir, Katar, Yemen, Cezayir, Azerbaycan ve Libya'nın Sofya büyükelçilerinin de yer aldığını bildirdi.

 Kaynak:AA

 5 BAKANLA BULGARİSTAN ÇIKARMASI

Ahmet Davutoğlu’nun Bulgaristan’a yaptığı bir günlük çalışma ziyareti nedeniyle ülkedeki aşırı milliyetçilerin kurduğu Ataka Partisi mensupları Sofya Cumhurbaşkanlığı binası önünde  protesto eylemi başlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’dan özel bir uçakla yanında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile çok sayıda milletvekilleri ile birlikte bugün saat 12.00’da Sofya’ya geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir günlük çalışma ziyareti nedeniyle Bulgaristan’da aşarı milliyetçilerin kurduğu Volen Siderov
liderliğindeki Ataka (Hücum) Partisi mensupları sabahın erken saatlerinden itibaren Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanmaya başladı. Başbakan Davutoğlu’nun Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev tarafından saat 16.15’te yapacağı kabul sırasında eylem yapmaya hazırlanan ve Türkiye aleyhtarı sloganlar atan gruba karşı Bulgar polisi geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ellerinde pankartlar taşıyan yaklaşık bin kişilik grubun görüşme sırasında daha fazla taşkınlık yapmaması için bölgeye takviye polis gücü sevk edildi. 

Kaynak:DHA

 Azeri gazı Türkiye üzerinden Bulgaristan'a gelecek

 Ziyarette, ikili ilişkilerin yanında mülteci sorunu ve Türkiye'nin AB ile açtığı yeni fasıllar görüşüldü. Boyana Rezidansı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, ikili ticaret hacminin 5 milyar dolardan 10 milyar dolara yükseltilmesi, Bulgaristan'daki Türk yatırımlarının 2 milyar dolardan 5 milyar doları çıkarılmasını hedeflediklerini dile getirdi. Davutoğlu, 
"Bizim rüyamız, idealimiz İstanbul'dan Sofya'ya oradan da Avrupa'ya bir hızlı treni gerçekleştirmektir." dedi.

Azerbaycan'dan doğalgaz temini için Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştüklerini dile getiren Borisov 
"Türkiye ve Yunanistan ile doğalgaz bağlantısını kurarak doğalgazın hiçbir ülkeyi by-pass etmemesini istiyoruz. Herkes için gaz olsun." ifadelerini kullandı.


Kaynaklar:AJANSLAR


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓