REKLAM

İlhan Küçük'ten Anadilde seçim kampanyası yasağı ile ilgili itiraz geldi

Anadilde propagandaya karşı tepkiler Avrupa Parlamentosu'nda.
Anadilde kampanya yasağına karşı, Avrupa Birliği Parlamentosu Milletvekili İlhan Küçük, tarafından sunulan açık dilekçe Avrupa Parlamentosunun resmi sitesinde okunabilmekte ve oylanabilmektedir.

Hak ve Özgürlükler Hareketi Gençlik Kolları Başkanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İlhan Küçük "Seçmenlerin iradelerini özgürce ortaya koymalarını garanti eden, özgür seçimlerdir" diye yorumladı. 
"SEÇİM KAMPANYASINDA BULGARCA DIŞINDA BAŞKA DİL DE KULLANILMALI" 

AP Milletvekili, sunmuş olduğu "Seçim kampanyaları sırasında Bulgar dili dışında diğer dillerin kullanımının yasaklanması yoluyla Bulgaristan'da seçim haklarının ihlali" ile ilgili açık dilekçenin "Avrupa Parlamentosu açık dilekçe portalinde okunabilmekte ve oylanabilmektedir. " diye bildirdi.

Avrupa Parlamentosu açık dilekçe portalini ziyaret eden ve destek olmak isteyen herkes, kayıt olup, İlhan Küçük tarafından sunulan açık dilekçe ¹ 0927/2015 seçmeli ve "destek" tuşuna basması gerekmektedir.

HÖH temsilcileri, seçim kampanyaları sırasında Bulgar dili dışında diğer dillerin de kullanılması ile ilgili düzenlemeyi ifade ederek, defalarca Bulgar ve Avrupa kurumlarının gündemine getirmişlerdir. Hatırlanacağı gibi, seçim kampanyası sırasında anadilinde Türkçe propaganda yaptıkları için İlhan Küçük ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) üyelerine Bulgar yargısının kestiği bir sürü para cezaları, Küçük’ün mahkeme kararına itiraz etmesi ve Avrupa Parlamentosu’nda yer alan dört siyasi gruptan meslektaşlarıyla birlikte Avrupa Birliği’nde çok dilliliğin teşvikine ilişkin yazılı bildirge sunulması için prosedür başlatmıştı. 
İlhan Küçük


44 AP MİLLETVEKİLİSİ DESTEKLİYOR

Onu destekleyen toplam 44 AP Milletvekili olmuş ve kendisinin de belirttiği gibi "Bir kısmı Avrupa Halk Partisi’nden (ENP), bir kısmı sosyalistler olan meslektaşlarla birleşip azınlık dillerinin ve kültürlerinin korunması için sistematik bir yaklaşım benimsenmesini istemeyi başardığımız için son derece mutluyum." Avrupa Komisyonuna sunduğu bildirgeden sonra ise 2015 yılı sonunda İlhan Küçük, Avrupa Parlamentosu’ndaki Dilekçeler Komitesine sözü yukarıda geçen açık dilekçeyi sunmuştur.

AP Milletvekilinin dile getirdiği: "Konunun çok önemli ilgi odağına dönüşmesi, AP’deki farklı ülkeyi ve farklı politik gruplarını temsil eden meslektaşlarının çoğunun açık dilekçeyi desteklemeleri ve dilekçede belirtilen "İlgili yasal kısıtlamaların Avrupa hukukunu ihlal ettiği” ve "Her vatandaşın kendi seçtiği bir dilde görüş ve düşüncelerini ifade etme hakkına sahip olması konusunda garanti gerektiğini" hemfikir olmaları idi.

İlhan Küçük belirttiği gibi: "Seçmenlerin iradelerini özgürce ortaya koymalarını garanti eden, özgür seçimlerdir. Bu seçimler, seçmenler arasında ki görüş ve bilgilerin serbest değişimini işaret etmektedir. Sadece özgür seçimler, bütün seçmenlerin seçim sürecini tamamen anlamalarını ve tam kadro olarak özgür seçimlere katılmalarını mümkün olduğunu garanti eder. "

İlhan Küçük nihai hedefi dile getirerek, ortak çabalar ile sözü yukarıda geçen açık dilekçe’deki Bulgaristan Cumhuriyeti Seçim Kanununun ayrımcı metninin yürürlükten kaldırılmasıdır.


İLHAN KÜÇÜK ANADOLU AJANSI'NA KONUŞTU

Küçük, parlamentoda grubu olan ve üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin, vatandaş haklarını sınırlandırması sebebiyle yasayı defalarca protesto ettiğini hatırlatarak kaleme aldığı dilekçenin, AP'nin dilekçe sayfasından okunarak oylanabileceğini ifade etti.


Kaynak:HÖH Basın Merkezi,Anadolu Ajansı

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓