HABERBG.NET|Bulgaristan haberleri

Bulgaristan'da Türklerin güçlü sesi


 

REKLAM

Председателят на Балгьоч в Ескишехир е разрешил да се залепи обявите за изборите(ВИДЕО)

Бейсим Ташчъ  за обявата: И преди имаше такива изяви,ако не гласуват ще изгубят гражданството сиНашият кореспондент на HABERBG(ХАБЕРБГ)в Бурса Кемал Йозтюрк разговаря с Бейсим Ташчъ на деня на изборите-06.11.2016-първи тур.


В турския град Ескишехир бяха разлепени обяви, които заплашват и заблуждават изселниците, че ако не гласуват на президентските избори на 6 ноември, ще изгубят българското си гражданство и социални придобивки.
За това сигнализираше евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк в личния си Facebook профил и публикува снимка на обявата.
HABERBG  успя да разговаря с Ташчъ, за да хвърли повече светлина върху случилото се в Ескишехир.Кореспондентът ни в Бурса успя да разговори със същия човек от обявата.Той каза,че  е залепил обявата с резрешението на  председателя на сдружението Балгьоч в Ескишехир.Той също поясни,че председателят на Федерацията на балканските изселници в Турция „Балгьоч“ Юксел Йозкан  лично той е посетил град Ескишехир дни преди изборите.

Освен това стана ясно,че транспортът се организира безплатно от Федерацията на балканските изселници в Турция „Балгьоч”.Изселниците ни там гласуваха в посолството ни в Анкара. 


Споделяме записа с Бейсим Ташчъ, преведен от  Нури Ниязи на български.

Кемал Йозтюрк
HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓