REKLAM

Erdoğan:Bulgaristan'da Türklere baskı haberleri bizi üzüyor

Fotoğraf:Anadolu Ajansı

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balkan Federasyonu üyelerini Beştepe Kongre Merkezi'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:
Bizim kimsenin toprağında egemenliğinde gözümüz yok. Biz soydaşlarımızın haklarının korunması için mücadele ediyoruz. Aslında bu mücadele tüm insanlığın görevidir. Ama söz konusu Müslüman olunca dünyanın pek çok yerinden gözlerin kapandığına şahit oluyoruz. Biz asla böyle davranamayız.
İşte son günlerde Hollanda başta olmak üzere Avrupa’da yaşanan hadiseleri görüyorsunuz.
Şimdi bu Pazar 26 Mart’ta Bulgaristan’da seçimler var. Bulgaristan’a sesleniyorum oradaki soydaşlarımıza sesleniyorum. Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini temenni ediyoruz. Oradaki bazı baskıların gerçekleştiğini görmek duymak bizi ciddi manada üzmektedir.
Biz burada oradaki soydaşlarımızın yanında yer alma hakkına sahibiz. Bulgaristan seçimleri konusundan demokrasi ve hukuk içinde hareket edileceğini temenni ediyorum.

"Türklere baskı haberleri bizi üzüyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Orada bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan demokrasi diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iş değil. Bir taraftan Avrupa Birliği muktesebatı diyeceksin öbür taraftan Avrupa Birliği muktesebatının tam tersini işleyeceksin, bu olacak iş değil." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak:AA,Hürriyet


Video:HABERTÜRK



Bulgaristan Cumhurbaşkanından yanıt:Bulgaristan demokrasiye uymayan ülkelerden ders almaz
Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev,T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bulgaristan'a yaptığı çağrıya  gazetecilerin sorusu üzerine yanıt verdi.



'' Bulgaristan demokrasiye uymayan ülkelere ders vermez ve ders almaz.Avrupa devleti olan Bulgaristan,kurallarla yönetiliyor;yabancı duygularla değil'' diye konuştu.


HABERBG.NET


İLGİNİZİ ÇEKECEK HABER

Bulgar istihbaratı Türk vatandaşın ülkeye girişini engelledi



FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN ANINDA HABERDAR OLUN!

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓