REKLAM

Bulgaristan Müslümanları en çok Merkel ve Erdoğan'ı seviyor

               
Bulgaristan Müslümanları hem Türkiye'ye ve Almanya'ya güvenmekle beraber liderlerini de seviyor



Yeni Bulgaristan Üniversitesi (NBU) ve Alpha Reserch Sosyolojik Araştırma Ajansı,Bulgaristan Müslümanları hakkında araştırma yaparak,dinden sosyal,ekonomik,siyasal ve yaşam hakkındaki konuları  araştırmaya ele aldı.



Araştırma 2016 yılında Eylül ve Ekim aylarında 18 yaş ve  üstü bin 200 Müslüman’ın katılımıyla yapıldı. 2011 yılında yapılan nüfus sayımında kendini Müslüman olarak adlandıran kişilerin sayısı baz alınan araştırmada Müslümanları 3 gruba ayırdı:Türkler (Sünni Türkler), Bulgarca konuşan Müslümanlar (Pomaklar), gettolarda yaşayan Müslümanlar (Romanlar) ve Aleviler ( Alevi Türkler). 

ERDOĞAN'A VE MERKEL'E GÜVEN ARTTI 

Araştırmada en çok dikkat çeken ve çok konuşulan  bulgulardan biri de siyasal içerikli.
Her ne kadar olumsuz görüşlerin  hafifçe artış  gözlenmesine  rağmen geleneksel olarak Bulgaristan Müslümanlarının Türkiye devletine olan güveni yüksek ve gittikçe artmakta olduğu söylendi.

 Ankete katılanların bir kısmı  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimini eleştirse de, Müslümanların yüzde 49 oranı Türkiye Cumhurbaşkanına onay veriyor. Yüzde 45 oranı ise Almanya Başbakanı Angela Merkel'e güvendikleri ortaya çıktı.

ABD'YE GÜVENİ OLDUKÇA AZ

ABD'ye  olan güven yüzde 17 oranda gösteriliyor

Türkiye’den sonra Bulgaristan Müslümanlarının yüzde 65’i en çok Almanya devletine güveniyorlar. Rusya’ya güven duyan Müslümanlar yüzde 2’lik artışla yüzde 52, güvenmeyenler ise yüzde 15’lik artışla yüzde 21 oranındadır. Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) olan güven yüzde 17 oranda olup, oldukça daha düşük seviyededir, güvensizlik ise yüzde 45 oranındadır. 


HABERBG.NET

FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN ANINDA HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓