REKLAM

Kırcaalili öğrencilerin Edirne’de 23 Nisan resim sergisi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bulgaristan’ın Kırcaali’nden gelen öğrenciler ‘Bir köprüde biz olalım’ sloganıyla Edirne’de resim sergisi açtı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Edirne, Bulgaristan’ın Kırcaali kentinden gelen öğrencilere ev sahipliği yaptı. Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi, Mimar Sinan Rotary Kulübü, Kırcaali Rotary Kulübü, Kırcaali Bilim Sanat Merkezi ortaklığında ‘Bir Köprü’de Biz Olalım’ sloganıyla öğrenciler kentin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde resim sergisi açtı. 
KARŞILIKLI KÜLTÜREL ETKİLEŞİM
Sergide Bulgaristan’dan gelen 12, Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesinden de 15 öğrencinin 30 resmi yer aldı. Bulgaristan Kırcaali Rotary Kulübü Başkanı Sebahattin Gökçe, iki farklı kültürün resim, öykü ve şiir yardımıyla bir araya getirildiğini ifade ederek, “Bir köprüde biz olalım projesinin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla aynı etkinlik Bulgaristan Kırcaali kentinde 13-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Edirne’deki öğrenciler bizi ziyaret edecek. Karşılıklı olarak kültürlerimizi resimlere yansıtarak geliştiriyoruz” dedi.
Proje sayesinde iki farklı kültürün ortak bir etkileşimi olduğunu anlatan Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Hüseyin Babacan ise “Resimler yapıyoruz, bizim gibi Bulgaristan’daki öğrenci arkadaşlarımızda resim yapıyor. Birlikte bir etkileşim gerçekleştiriyoruz. 

Birbirimizle tanışma ve kaynaşma fırsatı yakalamış oluyoruz. Ayrıca Edirne hakkında şiirler ve öyküler yazıyoruz. Aynı şekilde onlarda kendi şehirleri hakkında resimler yapıp, şiirler yazıyorlar. Birbirine çok yakın iki yerin kültürlerinin birleşmesi durumu oluyor, bu da tabii ki olumlu etkiler yaratıyor” ifadelerini kullandı. Kırcaali de yaşayan lise öğrencisi Ayten Pamuk ise projenin içinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Kaynak:DHA



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓