REKLAM

''Türk kökenli Bulgarlar'' sözü Bulgaristan Türklerinin kalbini kırmıştır

''Türk kökenli Bulgarlar', Mevlüt Çavuşoğlu
Ahmet Gürsü/YORUM
24.04.2017 tarihi itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı  Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun  Alanya'da basına verdiği demeç esnasında Bulgaristan ile ilişkiler hakkındaki bir soruya cevap verirken yaptığı değerlendirmelerin içinde kullanmış olduğu  ''Türk kökenli Bulgarlar'' cümlesi Bulgaristan Türklerinin kalbini kırmıştır.

Özellikle son bir yılda   bu konuda iktidarından muhalefetine kadar her kesimden siyasinin ve bazı  aydınların ısrarla sergiledikleri duyarsız tavırlar ,tarihi yok sayacak nitelikte açıklamalarda bulunmaktadırlar.

Sayın Bakanın bu açıklamalarını ilk kez HABERBG.NET'in  duyurmasıyla, bazı kesimler arasında medyamızın siyasi kutuplaşmaya yol açtığını söyleyenler çok oldu. Şunu da söylemekte yarar olacağı kanaatindeyiz, bizler HABERBG.NET olarak, tüm siyasi görüşte olanlara özgün ve bağımsız bir dil kullanarak okurlarımızı bilgilendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanın, Hükümetin  ve diğer siyasi partilerin liderlerin Bulgaristan'daki Türklere yönelik açıklamalarını ve onlarla  görüşmeleri hakkında ayrıntılı bilgiyi objektif şekilde sunmaktayız.

Bu konu hakkında çok çizildi,  kadar çok söylendi ki, değişen durumları maalesef göremedik. Ama hala ısrarla Bulgar Türkleri, Bulgar vatandaşları gibi tabirler kullanılmaya devam ediliyor.  Biz Bulgar Türk’ü değil, Bulgaristan Türkleriyiz!.

 Bundan önce, aynı sözü  CHP Genel Başkanı  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da kullandı.
 Birçok Göçmen dernekleri bu durumu kınadı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım benzer şekilde ifadeye yer vermişti, ama STK'lar sustu ve kınama yayınlamadılar. STK'lar objektif olmalısınız, aksi takdirde bu derneklerin belli bir menfaat peşine mi koşmaya başladılar derler.

Bunu hiç unutmayalım ki, Bulgaristan Göçmenleri hangi yıllarda gelmiş olurlarsa olsunlar bu ülkenin sancağı altında çok iyi pozisyonlara gelmişler ,Vatan ve Millet için gerektiğinde canını vermişler, gerektiğinde bayrağını göndere çekmişlerdir. Bunlara örnek vermesek olmaz.
En son şehit düşen Bulgaristan Göçmeni Nefize Özsoy, Mardin'de şehit düşmüştü... sadece bu mu?....elbette hayır. Son 25 yılda sadece Bulgaristan doğumlu  387 evlat bu topraklarda şehit düştü; bunlardan kimileri askerdi, polisti, subaydı vs.  

Naim Süleymanoğlu'nun Türk bayrağını göndere çekerken o gözü yaşlı anları unutmayalım. O zamanlarda Türkiye spor alanında adından söz ettiremezdi, ancak Naim Süleymanoğlu  ve Halil Mutlu gibi sporcularımız ülkenin gururu olmuşlardır.
Sadece bunlardan birkaçını saydık ama siyasetten spora, sinemadan müziğe, yazarlardan kamu personeline kadar binlerce vatandaşlarımız bu ülke için hizmet etmişlerdir.

Bulgaristan Türkleri  acılarına ve onca baskılara rağmen direndiler ve pes etmediler. Onlar sadece dünü düşünmediler, yarını da düşündüler. Onlar Belene adasında tutsak kalmalarına rağmen, ellerinde kalemler vardı. Onların isimleri zorla değişse bile kalplerinde var olan isimlerini korudular.

Bursa merkezli BAL-GÖÇ derneği  bu duruma ilişkin kınama yayınladı ama bunu sadece Facebook'tan paylaştı. Asıl kınama resmi internet sitesinde olur, kınama buna denir. Sadece bu dernek değil ülkemizde bulunan tüm federasyonlar ve dernekler ortak dilde ve fikirde olmaları gerekir.
Vatandaşlarımız, bu tür vakaları Facebook'tan yorumlarken daha hassas olmalarını bekliyoruz, üsluplu bir dil kullanmalarını bekliyoruz.

BULGARİSTAN TÜRKLERİ SADECE BUGÜNÜ DÜŞÜNMEZ,YARINI DA DÜŞÜNÜRLER.

Saygıyla ve Sevgiyle kalın...

Ahmet Gürsü

HABERBG




FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓