REKLAM

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Gökçe:Güvenliği tehdit ettiği yönündeki iddialar son bulsun


Ülkedeki ikinci büyük televizyonu Nova'ya konuk olan Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe gündeme ilişkin soruları yanıtladı.


 Süleyman Gökçe, Türkiye'nin Bulgaristan dahil hiçbir devletin iç işlerine müdahale etmediğini ve bu tür iddiaların asılsız olduğu,tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı. 


Gökçe, “Türkiye’nin düşman olduğu ve Bulgaristan’ın iç işlerine müdahalede bulunduğu ve milli güvenliği tehdit ettiği yönündeki iddialara son verilmesi gerekmektedir. Bu tavırlar yapıcı, pozitif ve yararlı değildir. İkili ilişkilerimizi kolaylaştırmıyor. Bizim asırlara dayanan ortak tarihimiz var ve geleceğimiz de birliktedir” dedi. 


GÖÇMENLERİN OY KULLANMALARI



Gökçe, “Yurt dışındaki Bulgaristan vatandaşları arasında en büyük oranda oy kullananlar gerçekten Türkiye’de ikamet eden vatandaşlardır. Fakat bu kişilerin oy kullanabilmek için başka bir ülkeye gitmek zorunda kalması amacıyla seçim sandıklarının sayısı kasten kısıtlanıyor. Bu sorunların modern bir şekilde çözümü bu mudur?” diyerek,sunuculara soru yöneltti. 

İDAM CEZASI SORUSUNA  YANIT VERMEDİ



Türkiye’de idam cezasının getirilip getirilmeyeceğine ilişkin soruya Gökçe, yorumlamak istemediği siyasi konuların olduğunu söyledi. Büyükelçi, “Bu Bulgaristan’ı neden ilgilendiriyor?” sorusunu sordu. HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓