REKLAM

Cebel'de provakasyonlara karşı geniş güvenlik önlemi alındı,siyasi miting yapılması yasak



Bugün 19 Mayıs 2017'de tarihinde binlerce Bulgaristan Türkü,Todor Jivkov’un  rejimi iktidardan düşmesine sebep olan bundan 28 yıl önce gerçekleşen Mayıs Olaylarını anma törenine katılmak için Cebel’e (Şeyh Cuma) akın ettiler. 


Aynı zamanda Cebel Günü olan 19 Mayıs, Kırcaali bölgesinden başka, Türkiye, yurt içinden ve yurt dışından gelen yüzlerce misafir tarafından büyük ilgiyle izlenen zengin bir programla kutluyor. Mayıs Olaylarını anma etkinliği Cebel Belediyesi tarafından organize ediliyor.
Bu yıl yine  HÖH'ün siyasi miting yapılmasına izin verilmedi.Başkan Bahri Ömer,siyasi konuşmaların ve mitinglerin yapılmasına izin vermeyeceğini söyledi.Bugün sadece Cebel kasabasıyla kardeş kentlerden gelen misafirler konuşma yapacaklarını söyledi.

LÜTFİ MESTAN İLE MUSTAFA KARADAYI MEYDANDA



Öte yandan yüzlerce HÖH ve DOST partisi sempatizanları meydanda toplandı.Polis ve jandarma,sempatizanlar arasında  provakasyonlara karşı geniş güvenlik önlemi alıyor.120 polis ile bir o kadar jandarma personeli güvenlik önlemi alıyorlar.

Sahneye misafirlerin dışında hiç kimsenin çıkılmasına izin verilmiyor. Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi bu yıl etkinliğe katılmazken,Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani katılıyor.

HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ile DOST partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan meydanda programı izliyorlar.

Bahri Ömer konuşması sırasında yuhlandı

Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer açılış konuşması sırasında yuhlandı ve HÖH yöneticileri sırtını dönerek protesto etti.Bahri Ömer'le birlikte ilk önce Türkiye'deki göçmen derneklerin yöneticileri  sahnede yerini aldılar.HÖH ve DOST partilerin bayrakları dalgalanıyor.


''SİYASETİ BOŞVER ÇEVİRMEYE GEL''


Türkiye'den gelen göçmenler çevirmeye ilgi gösteriyor.

Satıcılardan biri ''Siyaseti boşver çevirmeye gel.Bu lezzeti başka yerde bulamasın'' diyor ve müşteri çekmeye başarıyor.Kimileri tribündeki konuşmaları dinlemek yerine çevirmeden ve köftelerden ziyafet çekiyorlar. 

Necla Mümün,Kırcali



HABERBG.NET



FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓