REKLAM

Naim Süleymanoğlu mezarlık yakınında doğmuş,okula yalınayak gitmiş



Naim Süleymanoğlu'nun bilinmeyen ilginç hikayesi


Karaciğer yetmezliği tedavisi gören, olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun hayat serüvenini araştıran özel Btv televizyonu,doğduğu topraklarına gidip çekim yaptı.


Naim Süleymanoğlu'nun karaciğer nakli bu hastanede yapıldıFOTOĞRAF:haberbg.net



Naim Süleymanoğlu,Kırcaali iline bağlı Mestanlı'nın Ptiçar(Ahatlı) köyünde 1967'de dünyaya gelir.


Naim Süleymanoğlu'nun  doğduğu ev


Naim Süleymanoğlu'nun  annesi Hatice Süleymanoğlu doğum için gittiği hastane yolunda köyün mezarlığı yakınında doğum sancıları gelir ve orada doğum yapar.


Milli haltercimizin ilk öğretmeni Nedyalka Kafova'nın  anlattıklarına göre Süleymanoğlu'nun fakir bir alenin evladı olduğunu,buna göre  kışın bile lastik ayakkabı ile okula gittiği günleri anlatıyor.
Günlük ancak tek bir baniçka(börekle)ile yetindiğini söylüyor.Öğretmeni,bazen yalınayak okula geldiği günleri hatırlıyor. 




Süleymanoğlu,Mestanlı'daki  Dr.Petır Beron İlkokulunda 4. sınıfa kadar okudu.Daha sonra Kırcaali'deki Arda külübüne kayıt olur


İlk başladığı spor branşı tenis masası olur.Hatta Bulgaristan'ın tenis masası Avrupa şampiyonu olan Daniela Gergelçeva ile birlikte oynar. Daha sonra haltere merhum İvan Abadjiev haltere teşvik eder ve ön ayak olur.

 

İlk başta tenise merak sarmış



HABERBG.NET
FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN ANINDA HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓