REKLAM

Bakan Kurtulmuş Sofya'da konuştu:Osmanlı eserleri restore edilmesi gerekiyor

Fotoğraflar:T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova ve Kültür Bakanı Boil Banov ile görüştü
Bakan Kurtulmuş: 

''Geçmişten çok derin ilişkileri olan iki ülke olarak kültür ve turizm ilişkilerimizi geliştirmek üzere çaba gösteriyoruz'' dedi.
Numan Kurtulmuş'un 13.02.2018. tarihli konuşması

Kurtulmuş, Avrupa Birliği (AB) Turizm Bakanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Sofya'da Bulgaristanlı mevkidaşları ile buluştu.

Bakan Kurtulmuş,beraberindeki heyet ile Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova ile görüştü.

Görüşmede, her iki bakanın da Batı Karadeniz'e kıyısı bulunan bazı destinasyonlarda Cruise gemi turları ile Türkiye ve Bulgaristan’ın öncülüğünde Balkan ülkelerini kapsayan tur paketlerinin oluşturulabileceğini ifade ettiği öğrenildi.

Bu hedeflere ulaşmak amacıyla iki bakanlığın yetkililerinin yer aldığı bir çalışma grubu oluşturulması ve bu çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılması kararlaştırıldı.

Görüşmede iki ülkenin kültür varlıklarının korunmasının turizm için de önemine işaret edildi.



Fotoğraf:haberbg.net



''Bulgaristan'daki Osmanlı eserleri restore edilmesi gerekiyor''

Bulgaristan turizm sektörünün Türk yatırımcılara açılması ve turizm alanında Türkiye'nin tecrübesini paylaşmasının da ele alındığı görüşmede, Bakan Kurtulmuş,  İstanbul’da Türkiye devletinin girişim ve önemli yatırımları ile Demir Kilise gibi önemli bir kültürel varlığın restorasyonunun yapılmasının ardından, Bulgaristan'daki Osmanlı dönemine ait eserlerin de restorasyonlarının yapılması gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, ziyaretinin devamında Bulgaristan Ulusal Tarih Müzesi’ni de gezerek, incelemelerde bulundu.

Bakan Kurtulmuş, daha sonra Bulgaristan Kültür Bakanı Boil Banov ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Kurtulmuş, Türkiye ile Bulgaristan arasında hem kültür hem de turizm alanında yapılabilecek verimli bir iş birliği üzerinde durdu.

Kurtulmuş, “Aslında kültür ve turizm, birbirinden ayrı gibi görünse de, birbirini etkileyen iki alandır. Geçmişten çok derin ilişkileri olan iki ülke olarak kültür ve  turizm ilişkilerimizi geliştirmek üzere çaba gösteriyoruz. Bulgarlar ve Türkler, aslında, Balkanlar’da uzun asırlar boyunca birlikte yaşama kültürüne sahip olan iki topum.” dedi.

Görüşmede ayrıca, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmek üzere ortak kültürel mirasın yeniden canlandırılması için iş birliği yapılması da ele alındı. Kültür varlıklarının korunması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği vurgulandı.


BAŞMÜFTÜLÜĞÜ ZİYARET ETTİ






Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, daha sonra Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Aliş Haci’yi makamında ziyaret ederek, ülkedeki Müslümanlar hakkında bilgi aldı.

Sofya’da tek kalan, Osmanlı döneminde Mimar Sinan ekolünde kurulmuş bulunan Banya Başi Camisi'ni ziyaret eden Kurtulmuş, Bulgaristan Parlamentosu Kültür Komisyonu Başkanı Vejdi Raşidov ile de görüştü.

AB ÜLKELERİN TURİZM BAKANLARI BİR ARAYA GELİYOR



Bakan Kurtulmuş, yarın başkent Sofya’nın Ulusal Kültür Sarayı’nda (NDK) düzenlenecek AB Turizm Bakanları toplantısına katılarak bir konuşma yapacak.

Öte yandan, Osmanlı'dan kalan ve Ulusal Arkeoloji Müzesi’ne dönüştürülen hamam ile kiliseye dönüştürülen camiyi ziyaret edecek olan Kurtulmuş, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Michael Christidies ile bir görüşme yapacak.


Kaynak: Anadolu Ajansı

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓