REKLAM

Bakan Zaharieva:Borisov-Putin görüşmesi yapılacak

Bakan Zaharieva,Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi

Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva Bulgar Devlet Televizyonu'nda yaptığı konuşmasında Başbakan Borisov ile Rus lideri Vladimir Putin ile görüşme hazırlığında olduklarını duyurdu.

Görüşme tarihinin şu aşamada belli olmadığını,ikisinin de programlarının yoğun olduğunu ifade ederek,bu görüşmenin ileride gerçekleşeceğini söyledi.

Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi

Sunucunun Erdoğan'ın 'Kırcaali bizim gönül coğrafyamızdır' sözlerine hatırlatması üzerine,Bakan Zaharieva şöyle konuştu,
''Bunu ilk defa söylemiyor,bunu yalnız bizim için söylemiyor Balkan ülkeleri,başka coğrafyalar için de söylüyor.Bizim de gönül dünyası sınırlarımız başkadır.Bu sınırlar olduğu gibidir,bunlar uluslararası ülkeler tarafından  anlaşmalarla kabul edilmiştir.Böyle bir retoriğin çok yapıcı olduğunu düşünmüyorum.Böyle bir açıklamadan kaçınmak daha iyidir'' dedi.

Dışişleri Bakanlığından Erdoğan'ın sözlerine yönelik yazılı açıklama yapıldı:


''Zengin ve uzun tarihe sahip her devletin manevi ve kültürler sınırlarının fiziki sınırlarının dışına çıktığını iddia edebileceğini ve ayrı ayrı devletlerdeki siyasi söylemin herhangi bir sebepten dolayı geçmişe dönmeyi seçmesi halinde neredeyse her zaman şimdiki sınırlardan farklı sınırların çizilebileceği belirtildi. Fiiliyatta bugünkü devlet sınırları, bütün devletlerce tanınan uluslararası sözleşmelerle onaylanmış olup şüpheye veya gözden geçirilmeye tabi değil. Dışişleri Bakanlığının resmi açıklamasında belirtildiği üzere ikili ilişkilerin mükemmel olduğu Bulgaristan ve Türkiye, bu sözleşmelerden istisna değildir'' denildi.

 HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓