REKLAM

Belediye Başkanları Türkçe eğitim şartlarının iyileşmesini istiyor

Eğitim Bakanı Krasimir Vılçev ile görüştüler

Kırcaali bölgesinden Belediye Başkanları anadilini öğrenen çocukların sayısının artırılması için Eğitim Bakanı'nda şartların sağlanmasını istediler. 

Eğitim Bakanı Krasimir Vılçev ile yapılan görüşmede İl Eğitim Müfettişliğinde Türk dili uzmanının tayin edilmesinde ısrar edildi.Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’e göre ‘devlet  ve resmi kurumlar anadili  Türkçe eğitim sorunlarını üstlenmez ise bu boşluğu  başka  organlar ve sivil örgütler doldurur ve söz konusu eğitimi  tamamen  yanlış şekilde yaparlar 

HANGİ İLÇEDEN KATILIM OLDU?

Kırcaali ili ilçe Belediye Başkanları dün Eğitim Bakanı Krasimir Vilçev ile gerçekleştirdikleri görüşmede okullarda ana dili dersi olarak Türkçe eğitimi için eğitim şartlarının yaratılmasını istediler. Bakanlık ekibiyle yapılan görüşmede Kırcaali,Ardino (Eğridere), Momçilgrad (Mestanlı), Çernooçene (Yeni Pazar), Krumovgrad (Koşukavak), Kirkovo (Kızılağaç) Belediye Başkanları Hasan Azis, Resmi Murat, Sunay Hasan, Aydın Osman, Sebihan Mehmet, Şinasi Süleyman, Cebel (Şeyhcuma) Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Mustafa görüşmede yer aldı.

Belediye başkanlarının masaya yatırdığı ana konu, Türkçe’nin ana dili olarak okullarda etkili bir şekilde öğretilmesini sağlayacak koşulların yaratılması oldu. 


HASAN AZİZ:TÜRKÇE ÖĞRENİM GÖRENLER 6 BİN CİVARINDA

 Son 25 yılda Türkçe öğrenim gören öğrenciler arasında  büyük düşüş yaşandığını devletin buna el atması gerektiği vurgusu yapıldı. 

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis,

''1992-1993 eğitim ve öğretim yılında ülkemizde Türkçe okuyan öğrenciler 114 bin iken bugün Türkçe okuyan öğrenciler 6 bin civarında. Türkçe eğitim sorunu sadece Kırcaali bölgesinde değil, tüm ülkede yaşanan bir sorundur''diye konuştu

Türkçe  ders kitaplarının güncellenmesini ve yeni kitapların basılması için çağrıda bulunuldu.En son  Türkçe ders kitapları 1992 yılında basıldığı bilgisi verildi.



HABERBG.NET

Türk Kızılayı'ndan Bulgaristan'a 300 milyon Euro değerinde ilk yardım paketi


FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓