REKLAM

Ердоган:Кърджали е част от нашите душевни граници(Видео)



Президентът на Република Турция Редждеб Таийп Ердоган в своята реч се обърна към българските турци като им приветства ''Кърджали е част от нашите душевни граници''. 

Вчера,по време на местния конгрес на партията му в град Сакария още на първата си реч спомена за българските турци.В Сакария живеят много изселници както от България,така и от балканските страни.

Ето част от речта на президента Ердоган изнесена в град Сакария на 11 март:


''От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина,Косово,Албания,Македония,Сърбия,Западна Тракия,Крим,България и Румъния.


Пращаме наши поздрави на всички жертви и потиснати наши братя в Сараево,Скопие,Ксанти,Комотини,Кърджали и на Мостар.Споделяме нашата сърдечност на тези братя,чиито душа и очи са обърнати към Турция,за тези молещи се за успеха на Турция.


Всеки път го казвам-тези градове физически са разположени в границите на други страни,но те са част от нашите душевни граници.Смисълът Турция не се побира в 780 хил. километра.Половината от сърцетo ни е в Истанбул,Диарбекир,Трабзон,Анталия,Измир, а другата половина е Алепо,Киркук,Ерусалим,Санджак и Бухара'',каза Ердоган.



Речта на президента Ердоган.Видео:tvnet


HABERBG.NET
HABERBG.NET
Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника и добавяне на линк към haberbg.net.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓