REKLAM

Yüksek İslam Şurası:Savcı Nedyalka Popova'nın ifadesi yoksa Bulgaristan'daki Müslümanlara karşı devlet politikasıyla uyumlu mu?



YÜKSEK İSLAM ŞURASI SAVCI NEDYALKA POPOVA'NIN AÇIKLAMALARI YÜZÜNDEN KİN VE NEFRETİ KÖRÜKLEDİĞİ GEREKÇESİYLE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Savcı Popova geçen ay neler söylemişti?
Savcı Nedyalka Popova FOTOĞRAF:dnevnik.bg

"Halihazırda Bulgaristan'daki Müslümanların nüfus oranı yüzde 10 ile 12 arası. İleri ki dönemde azalacaklarını da düşünmüyoruz. Tam tersi olacak. Yurt dışından ülkeye Müslüman gelişi, Türkiye'deki göçmenlerin dönüşü ve doğum oranının yükselmesiyle sayıları artacak. Müslümanların oranı yüzde 30'a yükseldiğinde devletimiz artık tehlike altında kalacak. Onlar tek parça olarak hareket ediyor. Neredeyse askeri yapıya benziyorlar. Gidin oy kullanın denilince gidiyorlar." demişti.

Başmüftülük toplantı sonrası yazılı açıklama yaptı

Yazılı açıklamada,Savcı Nedyalka Popova'nın sözleri din ve etnik temelde ayrımcılık teşkil ettiğini vurgusu yaptı.Bu açıklama yabancı düşmanlığı,İslamofobi,nefret söylemi hatta Müslüman nüfus sınırlanması için güdü olabileceğine yer verdi.

Başmüftülük açık yazısında Cumhurbaşkanlığı'na,Parlamentoya,Bakanlar Kurulu'na ve savcılığa soru sorarak,
''Savcı Nedyalka Popova'nın ifadesinin Bulgaristan'daki Müslümanlara karşı devlet politikasıyla uyumlu mu?Bu devlet politikası mı yoksa savcının kişisel görüşü mü?'' diye sordu.



HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓