REKLAM

Sofya’da AB-Batı Balkanlar Zirvesi yapılacak


 
Sofya’da AB-Batı Balkanlar Zirvesi düzenlenecek. Batı Balkanların AB’ye entegre olmaları hedefi doğrultusunda 28 üyenin liderleri ile Batı Balkanlar’dan 6 lider bir araya gelecek.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 17 Mayıs’da AB-Batı Balkanlar Zirvesi Milli Kültür Sarayı’nda düzenlenecek. Bulgaristan’ın öncelikleri arasında yer alan Batı Balkanların AB’ye entegre olmaları hedefi doğrultusunda 28 üyenin liderleri ile Batı Balkanların 6 lideri bir araya gelecek.
LİDERLER SOFYA'DA OLACAK
Batı Balkanlar’dan Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Dragan Çoviç, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Karadağ Başbakanı Duşko Markoviç, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Makedonya Başbakanı Zoran Zaev katılacak.
KOSOVA'YI TANIMAYAN 4 AB ÜLKESİ TEMKİNLİ

Ancak  Kosova’yı tanımayan  4 AB üyesi ve Sırbistan  Kosova’nın Sofya Zirvesine katılmasına karşı çıkıyor. Karşı çıkan ülkeler şöyle: Sırbistan, İspanya,Kıbrıs,Slovakya ve Romanya.
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, geçtiğimiz hafta Batı Balkanlar turuna çıkarak Sofya Zirvesi için hazırlıkları başlattı.
Balkanlar’da ‘komşularla sıfır sorun’
 
Tusk Zirvede, Batı Balkanlar’da ‘komşularla sıfır sorun’ gündeme getirilerek, mevcut sorunları diyalogla ve masaya oturarak çözülebileceği önerisinde bulunacak.
Sırbistan’ın Kosova’yı tanıması ve bu ülkeyle ilişkilerini geliştirmesi, Makedonya ile Yunanistan isim sorunlarını çözmesi gibi konular da gündemde olacak.
Batı Balkanlar Zirvesi öncesi 16 Mayıs’da 28 AB liderleri Sofya’da çalışma yemeğinde bir araya gelecek.
 
 HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓