REKLAM

Bakan Dönmez Lozenets-Nedyalsko boru hattının açılışına katıldı

🔺 Fotoğraf:24 saat gazetesi


T.C.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,Yambol'a bağlı Lozenets köyünde düzenlenen  Bulgaristan- Türkiye transit doğalgaz aktarım boru hattının resmi açılışına katıldı.

Açılışa  Başbakan Boyko Borisov, Bulgaristan Enerji Bakanı Temenujka Petkova ve Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy iştirak etti.Lozenets-Nedyalsko boru hattının 20 kilometre uzunluğunda ve Türkiye’ye transit gaz aktaracak.Yatırımın toplam maliyeti 52 milyon leva olan proje, bu hattan 14 milyar metre küp yerine, yıllık 15.7 milyar metreküp doğalgaz aktarımı gerçekleştirecek. 


🔺 Yıllık 15.7 milyar metreküp doğalgaz aktarımı gerçekleştirecek

BULGARCA 'HAYIRLI OLSUN' DEDİ

Bu aktarım borusu Bulgaristan’dan Türkiye’ye olduğu gibi, Türkiye’den de Bulgaristan’a doğalgaz aktarımı yapabilecek. Borisov yaptığı konuşmasında Borisov, doğalgaz boru hatlarının ve elektrik santrallerinin geçtiği yerde  hiç kimsenin bombalamadığı ve her zaman huzurun olduğu sonucuna vardığını dile getirdi.

Kurdele kesimi sırasında ise Bakan Dönmez Bulgarca hayırlı olsun dileklerinde bulundu.Bakan nereden öğrendiniz sorulması üzerine  arkadaşlarımdan yanıtını verdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün 100 günlük eylep programını açıklamasına rağmen Bakan Dönmez'i Bulgaristan'a göndermesi,bu projenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir diyen Borisov,Türkiye ile işbirliği sayesinde açılışın 4 ay daha erken gerçekleştirdiklerini söyledi.


🔺 Türkiye ile işbirliği sayesinde açılış 4 ay daha erken gerçekleşti



HABERBG.NET




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓