REKLAM

Bulgaristan'dan yurtdışındaki vatandaşlarına "Geri dönün" mektubu

yurtdışındaki vatandaşlarına "Geri dönün" mektubu
🔺 FOTOĞRAF:HABERBG.NET
Ülkeyi terk eden Bulgarları geri dönmelerini bekleyen yetkililer,''Geri dönün'' çağrısında bulunuyor.

Yurtdışı Bulgarlar Devlet Ajansı Başkanı Petır Haralampiev BTV’ye yaptığı açıklamada , 

Yurtdışı Bulgarlar Devlet Ajansı, ülkeye geri dönmeleri için yurt dışındaki vatandaşlara mektup göndermeye başladı. Bu tür mesajlar ve e-postalar, ülkenin hangi bölgelerinde işgücüne ihtiyaç duyulduğunun bildirildiği daha ziyade yurt dışındaki Bulgar örgütlerine gönderildi diye açıkladı

Haralampiev'in ifadelerine göre ajansın bu politikaları olumlu sonuçlar veriyor ve pek çok Bulgar geri dönüş yaptı. Yurtdışındaki Bulgarların çıkarlarının ne olduğunu ve ülkemizden neler beklediklerini görmek için bir anket yapıldığını belirtti.

Yurtdışı Bulgarlar Devlet Ajansı Başkanı,
Üzücü gerçek şu ki, yurt dışında Bulgaristan'da yaşayanlardan daha fazla Bulgaristan vatandaşı yaşıyor” dedi. 

BULGARLAR MEKTUBU OLUMLU BULMUYOR

🔺 FOTOĞRAF:HABERBG.NET

Aynı medyaya San Francisco'dan bağlanan Tatyana Kristi,bir mektubun Bulgarları kendi ülkelerine geri getirme olasılığının düşük olduğuna inanıyor.
''Bu stratejiye göre, Bulgaristan'da iş teklifleri hakkında yeterli bilgi olduğu için hiçbir anlam ifade etmiyor.Buna anlam veremiyorum '' dedi.

Kristi'ye göre Bulgarların bir çoğunun Bulgaristan'a geri dönmek istediğini söylüyor, ancak kurumların çalışmalarını iyileştirmeleri için ilk başta yolsuzluktan kurtulması ve daha çok güvenlik temin edilmesi gerektiğine atıfta bulunuyor.

Kaynak:Dünya Bülteni, HABERBG.NET
HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓