REKLAM

İstifa eden üç bakanın yerine önerilen isimler parlamentodan güvenoyu aldı

🔺 Aleksandır Manolev(sağda),Mladen Marinov(solda) ve Petya Avramova (ortada)
Başbakan Boyko Borisov'un 3. hükümetinde istifa eden üç bakanın yerine önerilen isimler parlamentodan güvenoyu aldı.

Buna göre, Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksandır Manolev, Ulaştırma, Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı olurken İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Mladen Marinov İçişleri Bakanı, Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisi milletvekili Petya Avramova ise Bölgesel Geliştirme Bakanı görevine getirildi.
Sofya'ya yakın Svoge'de 24 Ağustos'ta meydana gelen ve 17 kişinin ölümüne yol açan trafik kazasının ardından Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski, Bölgesel Geliştirme Bakanı Nikolay Nankov ve İçişleri Bakanı Valentin Radev 31 Ağustos'ta istifa etmişti. Başbakan Boyko Borisov'a istifaları ileten Radev, bu kararın "siyasi bir sorumluluk taşıma ifadesi olduğunu" kaydetmişti.
ANA MUHALEFET HÜKÜMETİN İSTİFASINI İSTİYOR
Bu arada bakan değişiklikleri ile ilgili parlamentodaki oturumda söz alan ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) milletvekilleri, sadece 3 bakanın değil, tüm hükümetin görevi bırakması ve ülkenin erken seçime gitmesi gerektiğini savundu.
HÖH:DEVLET KRİZ İÇİNDE
Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu muhalefetteki Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin lideri Mustafa Karadayı da 
"Bulgaristan'da devletçilik bugüne dek görülmemiş bir kriz içindedir. Göz boyaması bu üç istifa, hükümetin kaçınılmaz çöküşünü sadece bir süre erteleyecektir.açıklamasında bulundu.

Kaynak:AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓