REKLAM

Valeri Simeonov'un açıklamaları koalisyon ortağını gerdi

🔺 ''Simeonov sen utanç vericisin'' yazılı pankart   FOTOĞRAFLAR:BGNES

Geçen hafta sosyal medyadan,gösteri yapan engelli çocukların  annelerini sert bir dille eleştiren Başbakan Yardımcısı Valeri Simeonov'a tepkiler çığ gibi.

Sözde hasta çocuklarını sıcakta, yağmurda ve çamurda dışarıya çıkararak,çocukları üzerinden spekülasyon yapan, toplumu manipüle eden bir grup bağıran kadın” ifadelerini kullanmasından sonra hükümet ortaklarından ve halktan istifa çağrıları arttı.

Valeri Simeonov,Bulgaristan'ın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe (NFSB) partisinin genel başkanı ve diğer milliyetçi partileri ile ittifak yaparak Borisov'un 3. hükümetine koalisyon ortağı oldular.


''BAŞBAKAN BORİSOV İSTAFASINI İSTEMESİ DOĞRU OLACAKTIR''


Başbakanlık binası önünde engelli çocukların annelerin protestolarına vatandaşlar da destek vermeye başladı.Ağızlarını siyah bantla kapan protestocular,'istifa' çığlıkları atıyor.''Sistem bizi öldürüyor'' girişiminden Maya Stoitseva BGNES'e şöyle konuştu, 
''Bu tür şahıslara olan hoşnutsuzluk ve tahammül  sınırları aşmıştır.Saat 17:30'a kadar Simeonov istifa etmezse Başbakanlık binası önündeki ana caddeyi kapatacağız ve gece boyunca binanın önünde kalacağız.İstifa etmezse bile Başbakan Borisov tarafından istifası istenmesi doğru olacaktır'' dedi.
🔺 Ağızlarını siyah bantla kapan protestocular,'istifa' çığlıkları atıyor

VOLEN SİDEROV'DAN ÇAĞRI

Aşırı milliyetçi ATAKA partisi başkanı Volen Siderov,Koalisyon Konseyi'nin hemen toplanmasını ve Simeonov'un istifası görüşülmesi gerektiğini söyledi.
''21. yüzyılda artık Başbakan Borisov yurt dışında olsa bile telekonferans ile bu toplantıya katılmasına engel değildir'' dedi.

Ataka partisi yönetimi Valeri Simeov'un siyasi güvenini çektiklerini duyurdu.

HÖH PARTİSİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

HÖH partisinden Hasan Ademov bTV'de,
''Demokratik ülkede yaşıyorsak eğer,Valeri Simeonov'un istifası şimdiye kadar olması gerekirdi.Açıkçası,bu nefret dilinin tekrarlanması değer meselesi olmaya başladı ki, bu GERB partisi tarafından paylaşılıyor mu,bunu bilmemiz lazım.Çünkü bunlar Birleşik Vatansever'i koalisyon ortağına çağırdı'' dedi.

VALERİ SİMEONOV:NEDEN İSTİFA EDEYİM Kİ

🔺 ''İstifa edecek neden yok ''dedi

Başbakan Yardımcısı Valeri Simeonov,kişisel nedenlerinden dolayı istifa edecek neden bulamadığını söyledi. Simenov şöyle konuştu,

''İnsan doğru söylediği için istifa etmez.Acıdır ama bu gerçektir.Kesinlikle sözlerimin arkasında duruyorum.Ben ancak GERB ve Birleşik Vatansever koalisyon ortakları isterlerse istifa ederim'' dedi.

BORİSOV:SİMENOV'UN İSTİFASINI İSTERSEM HÜKÜMET DÜŞEBİLİR


 🔺 Başbakan Borisov,Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin
Zayed El Nahyan ile görüştü. 
'Simeonov vakası'nı  Dubai'den değerlendirdi

Dubai'de temaslarını sürdüren Başbakan Boyko Borisov gazetecilere gündeme düşen 'Simeonov vakası'nı yorumladı. Borisov şöyle konuştu,

''Valeri Simenov'un istifasını istemeyeceğim,istifa isteğim koalisyon anlaşmasını ihlal edecektir.Milliyetçiler kendi aralarında anlaşsınlar,ben istifasını istersem hükümet düşebilir'' dedi.

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓