REKLAM

Bulgaristan'ın 2019 bütçesi mecliste kabul edildi




Maliye Bakanı Vladislav Goranov,gelecek yıl için iyi tahminlerde bulundu.Bakan şöyle konuştu, ''Bütçenin uygulanabileceği konusunda iyimserim,çünkü gelecek yıl toplumuz daha başarılı ve daha zengin olacak.'' dedi.

VERGİ GELİRLERİN EN BÜYÜK PAYI KDV'DEN

Hükümetin tahminlerine göre bütçe gelirleri 25,6 milyar leva dolayında olacak.Bunlardan 23,1 milyar leva geliri  vergilerden oluşması bekleniliyor.Vergi gelirlerin en büyük payı Katma Değer Vergisinden (ДДС-KDV) 10,8 milyar leva tutarında .Özel tüketim vergilerinden (ÖTV) ise 5,6 milyar leva gelir sağlanması bekleniliyor.

HAZİNENİN GİDERLERİ EN ÇOK MAAŞLARA OLACAK

Milletvekilleri tarafından onaylanan mali çerçeve önümüzdeki yıl milli bütçeden gider beklentileri 13,3 milyar leva dolayında olması.Hazine giderlerinden en çok payı maaşlar için harcanacak-toplam 5,1 milyar leva.


Devlet kurumların olası afet durumların önlenmesi ve ortadan kalkması için 80 milyon leva kaynak sağlanacak.

Belediyelerin  ise 3,7 milyar leva tutarındaki trasnferlere güvenecekler.Gelecek yıl Bulgaristan,Avrupa Birliği'nin (AB)toplam bütçesine yaklaşık 1,3 milyar leva katkıda bulunacak.

SAVUNMA BAKANLIĞIN BÜTÇESİ 2 YILDAN BERİ ARTIŞTA



Savunma Bakanlığı 2019 bütçesinde 44 milyon leva geliri olacak.Bunlardan 29,3'ü bakanlığın kendi gelirlerinden olacak.Savunma giderleri de 1,4 milyar levanın üzerinde olacak.Yaklaşık 996 milyon levası personele gidecek.


Harcamaların dağılımına göre 1,3 milyar leva savunma  yetenekleri politikasına  gidecek.Birlik ve uluslararası güvenlik politikası alanında ise neredeyse 83 milyon leva gider belirlendi.

''Vasil Levski'' Askeri Üniversitesi'ne 14,7 milyon leva kaynak sağlanacak.''Georgi Sava Rakovski'' Askeri Akedemisi'ne 7,5 milyon leva, ''Nikola Yonkov Vaptsarov'' Yüksek Deniz Okulu'na da 5,8 milyon leva sağlanacak.

BİR GEÇERLİ OY BAŞINA PARTİLERE 11 LEVA

Gerçeli bir oy başına  ve mecliste yer alan partilere 11 leva devlet bütçesi bu yılki gibi sağlanacak.Milletvekilleri 97'si ''Evet'', 46'sı ''Hayır''  3 ''Çekimser'' oyla ve genel kurulda tartışılmadan kabul edilmiş oldu.İktidar partisinin bı yılki 11 leva miktarı korunmasına yönelik talebi muhalefet kanadından itiraz gelmedi.

KAMU MEDYALARINA AYRILAN BÜTÇE

Bulgaristan Ulusal Radyosu(BNR) ,Bulgaristan Milli Televizyonu(BNT) Bulgar Telegraf Ajansı (BTA) için kaynak ayrıldı.BNR için 44,2 milyon leva, BNT'ye  67,7 milyon leva ,BTA'ya ise 5 milyon 170 bin leva kaynak sağlanacak.Bulgar Sosyalist Partisi kamu medylarına 2019 bütçesine ek 5 milyon leva kaynak sağlanması yönünde telep iletirken,iktidardan itiraz geldi.Sosyalistlere göre sahte haberlerin önüne geçilmiş olacak.

HABERBG.NET
===================================================================


NAİM SÜLEYMANOĞLU'NUN HAYATI FİLM OLUYOR


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓