REKLAM

Hakkari'de şehit düşen Bulgaristan göçmeni son yolculuğuna uğurlandı

Topçu Er Yusuf Önder cenazesi
🔺 Cebel'in Duşinkovo köyünden Sevcan Önder, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen patlamada  şehit olan Bulgaristan göçmeni askerlerden Topçu Er Yusuf Önder (22), Antalya'nın Alanya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Irak sınırındaki Süngü Tepe üs bölgesinde meydana gelen patlamada şehit olan 7 asker arasında yer alan Topçu Er Yusuf Önder'in cenazesi, bu sabah Van'da düzenlenen resmi törenin ardından havayoluyla Antalya Gazipaşa'ya getirildi. 
🔺 Şehidin annesine (ortada) refakat eden bir kadın jandarma personeli (sağda)
gözyaşlarına hakim olamadı.

Resmi törenle karşılanan Önder'in naaşı, daha sonra karayoluyla ailesinin yaşadığı Alanya'ya getirildi. Şehidin Alanya'daki ilk durağı Kadıpaşa Mahallesi İkizler Sokak'taki baba evi oldu. Burada 'helallik' alınmasının ardından şehidin naaşı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Mezarlığı'ndaki Asri Mezarlık Camii'ne getirildi.



'UZUN BOYLU YUSUFUM'
İkindi namazının ardından şehit için mezarlık yanındaki alanda cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri, şehidin babası Sunay Önder ile dedesi Yusuf Önder, ailenin yakınları, çok sayıda asker ve polis ile vatandaş katıldı. 

Şehidin annesi Sevcan Önder ile ablası Selma Önder, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 'Uzun boylu Yusufum' diye oğlunun tabutunun yanındaki fotoğrafı kucaklayan anne Sevcan Önder'i, kadın askerler teselli etmeye çalıştı.



TERHİSİNE 4 AY VARDI
Antalya Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından yüzlerce kişinin omuzlarında taşınan şehidin naaşı, aynı mezarlıkta bulunan Alanya Garnizon Şehitliği'ne gözyaşları içerisinde toprağa verildi. 
Terhis olmasına 4 ay kalan Topçu Er Yusuf Önder, bekardı. 

Hasan DEMİRBAŞ- Engin ANAK/ANTALYA, (DHA)

===================================================================
BENZER HABER:

Hakkari'de şehit düşen Yusuf Önder'in Bulgaristan göçmeni olduğu ortaya çıktı 




Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun!Allah ailesine ve yakınlarına sabır versin 
HABERBG.NET'in mesajı


FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN ANINDA HABERDAR OLUN

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓