REKLAM

Direnişin sembolü Türkan bebek 34.yılında anıldı

🔺Direnişin sembolü Türkan bebek 34.yılında mezarı ve çeşme başında anıldı
FOTOĞTAFLAR:
HABERBG.NET








Kırcaali şehrinin Kırkovo ilçesine bağlı Mogilyane köyünde, 26 Aralık 1984'te öldürülen 17 aylık bebek Türkan Feyzullah’ın anısına kurulan anıtın başında anma töreni düzenlendi.
Törenlere, HÖH Genel Başkanı Mustafa Kadaradayı ile partililer,CHP milletvekilleri Yüksel Özkan ve Kamil Okyay Sındır,Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Hacı, Sofya Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Barbaros Dicle, Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani,DOST partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan,HŞHP Genel Başkanı Kasım Dal Türkan bebeğin annesi Fatma Feyzullah, akrabaları ve çok sayıda kişi katıldı.
BÜYÜKELÇİ HASAN ULUSOY'UN MESAJI
Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy, şehitler için yayımladığı mesajda,
 "Türkan bebeğimizin katlinin 34. sene-i devriyesinde, totaliter dönemin yarattığı bu acıların, artık günümüzde bir daha yaşanmaması ortak temennimizdir. Bebeğimiz ve diğer demokrasi şehitlerinin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyor, komşumuz ve müttefikimiz dost Bulgaristan'ın güzide vatandaşları tüm soydaşlarımızın acılarını içten paylaşıyorum. Ruhları şad olsun." ifadesini kullandı.

MUSTAFA KARADAYI:ARAMIZDA YERLERİ VAR
Törende konuşan HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı,geçen seneye göre daha fazla kalabalık olduğunu ifade ederek, 
''Bizim birliğimize karşı çalışanlar bizim rakibim değildir,düşmanımızdır.Bugün onlar da yanımızda .Kendi kendini ya yenebildiler yada yenemediler,ya doğruyu buldular,ya da bulamadılar.Bugün hala onların sözlerinin yorumlarını bulamadık.Ama biz hoşgörülüyüz,bizim siyasetimiz hoşgörü siyasetidir ve onların da yanımızda yeri var '' dedi.
DOST PARTİSİNDEN 30 KİŞİ İSTİFA ETTİ

DOST partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan ve beraberindeki heyet sabah Mestanlı'da etkinliklerine devam ederken,30 kişi partiden istifa edeceklerini duyurdu.İstifa edenler arasında Şabanali Ahmed,Aydoğan Ali ve Hüseyin Hafızov da yer aldı.Çiftlikköy Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Çakmakçı istifa kararını sosyal medyadan duyurdu. ''Lütvi Mestan'a da hakkımı helal etmiyorum'' yazdı.Öte yandan DOST partisi bu yılki program akışını değiştirerek,ilk önce Mestanlı'daki şehitlerimizi andı,daha sonra Türkan'ın mezarına gitti.Burada konuşan Lütvi Mestan, HÖH'ün Velingrad ve Loznitsa meclis üyeleri   Genaral Atanas Semerciev'in anıtı dikilmesine oy çokluğuyla izin verdiklerini hatırlatarak,


''Masum insanları katledilmesine izin veren Generalin anıtı yapılmasına karşı çıkmayanlar,bugün şehitlerin anıtları önünde boy gösteriyor.Bu bir kibir tezahürüdür ve vatandaşların oyuyla mecliste olanlar politik çıkarları için vatandaşları siyasi araç gibi kullanmayın'' ifadelerini kullandı.

DOST'DAN İSTİFA EDENLERİN İSİMLERİ:

Hüseyin Hafızov,Şabanali Ahmed,Aydoğan Ali,Mehmed Hacı,Raşit Kuru,Abdurrahim Nursoy,Bircan Öztürk,Eren Aliev.

İsmail Cinci,Raşit Raşit,İsmail Ömer,Ferdun Halil,Ahmed Vrançev,Nuri Metin,Nuri Ramadan,Şaban Vural,Semiha Ahmed,Yakup Serbest,Nazife Ahmedova,Nuray Zırın.

Şaban Molla,Mehmed Gazinov,Nazim Musankov,Nurved El Hüseyin,Dadin Alipiev,Hayri Ahmedinov,Salih Metraş,İsuf Hatip,Beyzat Mehmed,Niral Sadık.

HŞHP'DEN TÖRENLERİ 'SİYASALLAŞTIRMAYIN'' DEKLARASYONU
HŞHP partisi önceki gün basına paylaştığı deklarasyonda şehitlerin anma törenleri ''siyasallaştırmayın'' diyerek her hangi parti bayrakları olmasına karşı çıktı. İşte deklarasyonda yazan metin:
''Türkan Bebek ve şehitlerimizi anma töreni hakkında: 
Saygıdeğer Kardeşlerimiz, Hürriyet ve Şeref Halk Partisi olarak 26 Aralık 2018 tarihinde bazı şaibeli odaklar tarafından düzenlenecek olan Bulgaristan'da Asimilasyon döneminde şehit edilen Şehitlerimizi Anma törenine katılmayacağız. Katılmama kararımızın arkasında yatan en büyük etken Vicdanımızdır. Bu "sözde" anma törenini samimi bulmamakla birlikte organizatörlerin de maşası katiyen olmayacağız. Anma Töreni adı altında kendi siyasi menfaatlerini güdenler ve yıllarca bu anma törenlerini siyasi tiyatro sahnesine çevirenler ile bir olamayız. Eğer bu şaibeli kişiler ile yan yana olursak en küçük Şehidimiz olan Türkan bebeğe, Şehitlerimize ve onların aziz hatırasına ihanet etmiş oluruz. 

O yüzdendir ki tüm sağı duyulu HöH ve Dost parti mensuplarına, sempatizanlarına bir çağırıda bulunuyoruz; Vicdanınızı dinleyin, lütfen 26 Aralık'ta bu sözde anma törenlerine katılmayın ve bazı kendini bilmez kukla siyasetçilerin maşası olmayın. Onların amacı hepimizi kendi menfi çıkarları için kullanmaktır. 28 yıl bıkmadınız mı aldatılmaya? Şehidimiz Türkan Hasan HöH partisi ve bazı kişiler için yılın son takvim yaprağında yer alan, sadece yapılacak siyasi gösterişlerinden biridir. Bizim için seve seve ölüme koşan şehitlerimiz onlar için hiçbir şey ifade etmiyor. 26 Aralık 2018 tarihinde Türkan Çeşme sözde anma programında iki "sözde" "bizim" partinin kendi aralarında menfi siyasi hesaplaşma oyunlarına ve sergileyecekleri sahte tiyatrolarında biz HŞHP mensuplarını göremeyeceksiniz.
 Hürriyet ve Şeref Halk Partisi olarak bizim belirlediğimiz bir günde, kendimize medyatik reklam yapmadan, tribünlere oynamadan, olayı siyasallaştırmadan, örf ve adetlerimize uygun biçimde davranarak, hiçbir beklenti, istek ve iddiamız olmadan, Yüce Şehitlerimizi kalben, vicdanen rahat, kendi isteğimiz ile oraya gidip Küçük Türkan ve Şehitlerimizi anacağız. Şehitlerimizi sadece takvim yaprağında bir güne bağlayarak hatırlamak bize göre değil. 

Şehitlerimizi her gün hatırlamak ve hatırlatmak boynumuzun borcudur. Unutmayalım ki bizim için o kış gününde, derin karlar içinde, eksi 15 derece soğukta üzerlerine itfaiye araçları üzerinden buz gibi soğuk su sıkılırken, soğuk mermiler Türkan bebeğimizin vücudunu delik deşik ederken, o zamanlarda daha ne HÖH vardı ne de DOST partisi. Şehitler hepimizin ortak değerleridir, sadece belirli partiler ve kişilerin tekelinde değildir, olamaz da. Bu siyasallaşmış törenlere artık dur deme zamanı gelmiştir! 

Şairimiz Orhan Veli bir şiirinde şöyle diyor: "Neler yapmadık şu vatan için kimimiz öldük, kimimiz nutuk söyledik!
HŞHP olarak çağırımız: Şehitlerimizin aziz ruhlarını İnsan gibi yad edelim. Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz! 
Hürriyet ve Şeref Halk Partisi ''

MERAL AKŞENER'DEN ŞEHİT TÜRKAN BEBEK PAYLAŞIMI


Twitter hesabından bir paylaşım yapan Akşener,” Şehit ve Gazileri Anma Günü vesilesiyle 34 yıl önce Bulgaristan'da yaşanmış hazin olaylarda hayatını kaybeden 17 aylık Türkan bebek ve onlarca şehidimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Allah Türk Milleti'ne böyle acıları bir daha yaşatmasın” ifadelerini kullandı.



Kaynak:HABERBG.NET, AA
HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓