REKLAM

Bulgaristan 6 aylık KEİ Dönem Başkanı oldu

KEİ'in 25. yıldönümü Zirvesi 2017'de İstanbul'da yapılmıştı FOTOĞRAF: arşiv

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (KEİ) dönem başkanlığını 6 aylığına Bulgaristan üstlenecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada KEİ'in Karadeniz bölgesindeki  en temsili ve kurumsal olarak gelişmiş organizasyon olduğunu ifade ederek,Bulgaristan'ın dönem başkanlığı olması bazı  sorumluluklarla sınırlı olduğu belirtildi.

"Fırsatlar Denizi" sloganı altında, Bulgaristan Cumhuriyeti proje odaklı bir örgüt olarak KEİ'nin geliştirilmesi için çalışacaktır denildi.
Kültür, ulaştırma ve çevre koruma alanlarında işbirliğine özel önem verileceği aktarıldı.

BULGARİSTAN KURUCU ÜLKELERDEN

Bulgaristan Cumhuriyeti,KEİ Dönem Başkanlığını dördüncü kez deruhte edilecektir.Bulgaristan aynı zamanda  KEİ'in kurucu ülkeleri arasında yer alırken,kuruluş tarihi  25 Haziran 1992'dir.

AMAÇ EKONOMİK VE SOSYAL İŞBİRLİĞİ

Örgütün amacı,KEİ, üyesi ülkelerin potansiyellerinden, coğrafi yakınlıklarından, ekonomilerinin birbirlerini tamamlayıcı özelliklerinden yararlanarak aralarındaki ikili ve çok taraflı ekonomik, teknolojik ve sosyal ilişkilerini çeşitlendirmeleri ve daha da geliştirmeleridir.

Böylece Karadeniz havzasının barış, istikrar ve refah bölgesi olmasını amaçlanmaktadır. Bu amaca ulaşmak için seçilen araç ise ekonomik işbirliğidir.Örgütün genel merkezi İstanbul'dadır.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓