REKLAM

Parlamento ABD'den F-16 savaş uçağı satın alınmasının önünü açtı

🔺 HÖH partisi destekledi, Ana muhalefet karşı çıktı FOTOĞRAFLAR:BGNES
Parlamento Hava Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 8 adet yeni "F-16 Block 70" tipi savaş uçağı alınması için hükümetin ABD ile görüşmesine onay verdi.


İktidardaki Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar Partisi (GERB), parlamentoda yapılan oylamada üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu muhalefetteki Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekillerinin desteğini aldı.

MUSTAFA KARADAYI'DAN TAM DESTEK

HÖH Lideri Mustafa Karadayı, 


"Tutumumuz net ve kesin. Söz konusu milli güvenlik olduğunda popülizmin yeri yoktur. Biz basit teknik donatım almıyoruz, milli güvenliğimize yatırım yapıyoruz " dedi.

Öte yandan ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) milletvekilleri hükümetin parlamentodan "açık çek talep ettiğini" öne sürüp, ABD ile F-16'lar için görüşülmesine karşı çıktı.
🔺 Bulgaristan,8 adet F-16 savaş uçağını almak istiyor

BAKANDAN İKİNCİ PLAN  SEÇENEĞİ

Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov, 


"Alınan karar sonucu Bulgaristan hükümeti yeni uçak filosunun alımı için ABD ile daha esnek görüşmeler yapabilecek. Bu görüşmeler sonuç vermezse İsveç ile Gripen uçaklarının alınması için görüşülecek" diye konuştu.


Karakaçanov, normal şartlarda 8 ay süren bu tür görüşmelerin en fazla 4 ayda tamamlanacağını söyledi.

BULGARİSTAN 8 ADET SAVAŞ UÇAĞI ALINMASINI İSTİYOR

Parlamento, 2018'de aynı konuda aldığı kararında uçakların alımı için yaklaşık 1 milyar avro bütçe ayırmıştı. Yeni kararda ise fiyat konusunda rakam belirtilmedi.

Bulgaristan'ın almak istediği 8 adet F-16 Block 70 tipi uçağın Hava Kuvvetlerinin halihazırda kullandığı ancak teknolojik ömrünü doldurmuş olan Rus yapımı MİG-21 ve MİG-29'ların yerini alması bekleniyor.

OYLAMA

GERB'in milletvekillerin 94'dü de destekledi.
Ana muhalefet(BSP)hepsi (66 vekil ) ''karşı'' oy kullandı.Birleşik Vatanseverin 25 vekilinden 11'i ''evet'', 14'dü ''karşı'' oy kullandı.
Volya'nın (İrade) 4 vekili de ''karşı'' oy kullandı.İki bağımsız vekil ''evet'' oyunu kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı, HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓