REKLAM

Medvedev Sofya'da konuştu: "Türk Akımı Projesi İçin AB Garantisi Gerekli"


🔺 Rusya Başbakanı Aleksandır Nevski meydanında resmi törenle karşılandı
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in iki gün sürecek resmi ziyareti başladı.

Başbakanlık konutunda Boyko Borisov ile yaptıkları görüşme sonrası kameraların karşısına geçtiler. Rusya Başbakanı yaptığı konuşmasında ,


"Türk Akımı projesinin Bulgaristan üzerinden geçmesi, Avrupa Birliği tarafından gaz sevkıyatına hiç müdahale edilmeyeceğinin garantisi alındıktan sonra mümkün olabilir" dedi

Medvedev açıklamasının devamında, 


"Bu gaz tüneli projesinde, Güney Akımı projesinde yaşandığı gibi talihsiz bir durum olmamalı. Her şey, Sofya'nın, AB'den gaz sevkıyatına hiçbir müdahalenin olmayacağına dair garantiyi alıp almayacağına bağlı" ifadelerine yer verdi.

     ͐🔺VİDEO:Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev Sofya'da Boyko Borisov ile görüşmesi

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, gaz sevkıyatı yapılması amacı ile planlanan Türk Akımı projesinin, Avrupa Birliği'nden (AB) bir garantiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Başakan Boyko Borisov ise "Bulgaristan'ın gelişmiş bir gaz iletim sistemine ve iyi bir altyapıya sahip olmamasının bir nedenini görmüyorum " dedi.


🔺 Belene Nükleer Enerji Santrali ihalesine Rus şirketi Rosatom'un katılmak
istemesi de gündeme geldi

RUS ŞİRKETİ BELENE NÜKLEER SANTRALİ İHALESİNE KATILACAK

İkili görüşmelerde Belene Nükleer Enerji Santrali ihalesine Rus şirketi Rosatom'un katılmak istemesi de gündeme geldi. Borisov,stratejik bir yatırımcı seçmek için şeffaf bir prosedür beklediğini,ihaleyi mümkün olduğunca açık ve dürüst olacağına dair umutlarını dile getirdi.

Borisov,nükleer enerji santralin önemine değinerek,10-12 yıl daha fazla elektriğe ihtiyaç olacak ve eğer şimdi yapılmaza, elektrik almak zorunda kalacaklarını belirtti.

HABERBG English

BENZER HABER:

Başbakan Borisov'dan Rusya çıkışı:Biz Truva atı değiliz! 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓