REKLAM

Bebeğini kaybeden aile Lütvi Mestan'a 1 milyon leva tazminat davası açıyor


14 Nisan'da DOST partisi lideri Lütvi Mestan'ın kullandığı araç kaza yapmış olay yerinde 6 aylık bebek hayatını kaybetmişti.Araçta bulunan aile yaralanmıştı. 



Kırcaali Savcılığı,Lütfi Mestan'ı suçlu bularak mahkemeye çıkıncaya kadar 10 bin leva kefaletle serbest bırakmıştı.

Acılı aile Lütfi Mestan'a 1 milyon leva tazminat davası açacak.Bulgaristan kanunu,kazadan ölmüş birine tüm akrabaların suçludan maddi tazminat talep etme hakkını veriyor.Bulgaristan basınında çıkan haberlerde 31 yaşındaki Hüseyin Ahmed ile eşi  Emine Ahmed  tazminat talep edecek.Ayrıca hayatta kalan 10 yaşındaki çocuk ve akrabaları da tazminat talep ederek,böylece yaklaşık 1 milyon levayı bulabileceği konuşuldu.

YAKINLARI SORUŞTURMADA BAZI GERÇEKLER ÖRTBAS EDİLECEĞİ ENDİŞESİNİ TAŞIYOR

Akrabalar soruşturmanın tarafsız olmayacağından şüpheleniyor ve  bazı gerçeklerin örtbas  edileceğini  düşünüyor.Kazada ölen  çocuğun yakınları, Yüksek Yargı Savcılığına Kırcaali'deki soruşturma makamları üzerinde, soruşturmanın nasıl yapıldığına ve tüm kanıtların doğru şekilde toplanıp toplanmadığına dair  cevap istemiyle önerge gönderdi.



NOVA televizyonuna konuşan dede Cevdet Sali,
''Görünürlük vardı. Mestan STOP'ta durmadı, doğrudan yolun ortasına girdi  ve böylece kaza oldu. Mestan suçlu. İşarette durmadığına göre kanunu bilmiyor. Sağ-sola baksan her şey görünür'' ifadelerini  kullandı.

''KIZIM HALA KENDİNDE DEĞİL''

Aile yakınların ifadelerine göre, Lütvi Mestan kaza sonrası  yardım etmedi, arabasından çıkmadı ve polis gelene kadar yarım saat bekledi.

28 yaşındaki Emine Mehmed'in babası konuştu,
''Kızım dün Kırcaali hastanesinden taburcu oldu ama evde haşa yatıyor kendinde değil,bilmiyorum ne olacak.Hala sürekli ağlıyor ve bebeksiz nasıl alışacak bilemiyorum'' dedi.

 HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓