REKLAM

Bulgaristan ve Türkiye arasına yeni sınır kapısı açılacak




Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Türkiye ve Bulgaristan arasında yeni bir sınır kapısı açılacağını belirtti.


Vali Bilgin, Kırklareli Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile Bulgaristan'ın Tsarevo Belediyesi arasındaki Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen, "Doğa, Dinlenme ve Turizm Projesi'nin" Baraj mevkisinde düzenlenen kapanış törenine katıldı.



Bulgaristan ile ilişkilerin daha da artırılacağının altını çizen Vali Bilgin, 


"Bulgaristan'ı komşumuzdan ziyade aynı çatı altında yaşayan insan ve devletler olarak görüyoruz, kardeş olarak görüyoruz. Bir birimizle her yönüyle ihtiyacımı var. Aynı havayı soluyoruz, aynı bölgenin insanlarıyız, aynı coğrafyada yaşıyoruz" dedi.

🔺 Vali Bilgin, İğneada - Rezova bölgesinde yeni bir sınır kapısı açılacağını duyurdu


İĞNEADA-REZOVA ARASINDA YENİ SINIR KAPISI

İki ülke arasındaki ulaşımında daha iyi düzeye gelmesi konusunda çalışmalar olduğunu anımsatan Vali Bilgin, 


"Dereköy Sınır Kapısı'nı yeniliyoruz. İğneada - Rezova bölgesinde yeni bir sınır kapısı açacağız. Yolun yapımıyla birlikte burayı ticari trafiğe da açacağız. Bir olacağız, iri olacağız, hep birlikte güçlü Türkiye ve Bulgaristan olacağız" diye konuştu.

KONUYU BAŞBAKAN BORİSOV  İLE GÖRÜŞTÜLER

HABERBG.NET'in edindiği bilgiye göre,30 Mart'da Romanya'nın başkenti Bükreş'te T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Boyko Borisov bu konuyu görüştü. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,geçen yıl Kasım ayında Sofya'ya yaptığı ziyarette,yeni sınır kapısı projesi üzerinde  durmuştu.

Kaynak:Milliyet,HABERBG.NET

BENZER BAŞKA HABER:


http://www.haberbg.net/2019/03/turkiye-sinirina-yakin-3-multeci-kampi-kurulacak.html TÜRKIYE SINIRINA YAKIN 3 MÜLTECI KAMPI KURULACAK

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓