REKLAM

İŞTE RESMİ SONUÇLAR:HÖH ve DOST kaç oy aldı?

seçim sonuçlatı, HÖH partisi, Avrupa Parlamentosu seçimleri

Bulgaristan'ı Brüksel'de temsil edecek 17 milletvekili seçildi.5 partiden 17 vekil Brüksel yolcusu.



Merkez Seçim Komisyonu seçim sonuçlarını açıkladı. Bulgaristan seçim tarihinde en düşük katılımı oldu. Avrupa Parlamentosu seçimlerine ülke genelindeki katılım oranı sadece yüzde 32,64 oldu.



DOST Partisi yüzde 5,8 barajı aşamadı,Veselin Mareşki'nin Volya partisiyle (yüzde 3,62 )koalisyona girişen HŞHP lideri Orhan İsmailov da barajı aşamadı.



Yüzde 95,20 açılan ıslak imzalı tutanaklarla resmi sonuçlar  GRAFİK: HABERBG.NET



HÖH PARTİSİNİN  OY ORANI VE MUSTAFA KARADAYI'NIN KÖYÜ

Ülke genelinde HÖH partisi 323 bin 510 oy alarak üçüncü siyasi güç oldu ve oranı yüzde 16,55 denk geliyor. Mustafa Karadayı'nın memleketi  Smolyan iline bağlı Borino köyünde açılan 3 sandıktan HÖH partisi 885 oy alırken, bu köyde DOST partisi 7 oy aldı.
HÖH, Kırcaali, Şumnu, Tırgovişte ve Razgrad illerinde birinci parti konumunda.

Demokratik Bulgaristan partisi düşük bütçeli seçim propagandalarına rağmen barajı aşarak yüzde 6,06 oy alarak beşinci oldu ve  1 vekil gönderiyor. Aynı parti yurt dışından en çok oyu almayı başardı.

Aşırı milliyetçiler partiler bu kez koalisyona yanaşmadı, ancak VMRO partisi yüzde 7,36 oy alarak dördüncü siyasi güç oldu ve 2 vekil gönderiyor.

DOST PARTİSİNİN OY ORANI VE LÜTVİ MESTAN'IN KÖYÜ

Merkez Seçim Kurulu'nun yüzde 100'lik ıslık imzalı tutanaklara göre DOST partisi ülke genelinde 7 bin  130 geçerli oy almış,bu da yüzde 0,36 orana denk geliyor.

Lütvi Mestan'ın memleketi Kırcaali'nin Kirkovo ilçesine bağlı Ostrovets (Adaköy) seçimin galibi yine HÖH partisi olduğu kanıtı ıslak tutanakta görülüyor. DOST partisi bu köyde 30 oy alırken HÖH ise 86 oy aldı.
Parti, Sosyalist partiden sonra Kırcaali'de dördüncü siyasi güç oldu.


Merkez Seçim Kurulu'nun son seçim verileri

HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓