REKLAM

Bulgaristan,Dünya Haber Ajansları dönem başkanlığını 3 yıllığına devraldı

Türkiye'den ise Anadolu Ajansı katıldı

Dünya Haber Ajansları (NAWC) 6. Kongresi başkent Sofya’daki Halk Kültür Sarayı'nda (NDK) düzenledi.

Bulgaristan Haber Ajansı’nın (BTA) ev sahipliğinde gerçekleşen Kongrede, "Haber ajanslarında mülkiyet modeli", "Yeni gelir kaynakları", "Yalan haber", "Yapay zeka", üzerine oturumlar düzenlendi.


BTA, bu toplantı ile NAWC dönem başkanlığını 3 yıllığına devraldı.
Saygın haber ajansların yöneticileri Sofya'da

Oturumlarda, Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA), Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) başkanları ve Arap Haber Ajansları Federasyonu (FANA) Genel Sekreteri ile Associated Press, Reuters, Xinhua, TASS, Agence France Press, Press Association, Kyodo, TT, ANTARA, CTK, AAP, İRNA ve DPA gibi dünya genelinden birçok haber ajansının üst düzey yöneticisi konuşmalarını gerçekleştirdi.Türkiye'den ise Anadolu Ajansı katıldı.
      🔺Cumhurbaşkanı Rumen Radev de açılış seremonisinde bir konuşma gerçekleştirdi


Toplantıya, Balkan Haber Ajansları Birliği – Güneydoğu Avrupa (ABNA-SE) Dönem Başkanı olan Anadolu Ajansı adına Uluslararası Operasyonlar Direktörü Mücahit Soykan katıldı.


Dünya genelindeki haber ajanslarının başkanları ve üyelerinin katıldığı, 3 yılda bir düzenlenen uluslararası bir kongre olan Dünya Haber Ajansları Kongresi (NAWC), medya sektöründeki en modern ve önemli gelişmeleri üyeleriyle paylaşarak onlara ilham verip desteklemek için çalışmaktadır.

Kaynak:AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓