REKLAM

IŞİD'in bomba hazırlığında eğittiği Bulgar öğrenciyi istihbarat yakaladı

🔺 IŞİD tarafından elektronik ortamda eğitildiği ifade edildi  FOTO:MVR

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı,iki gün önce İstihbarat Teşkilatı DANS ve Savcılığın  Plovdiv'de yapılan iki ayrı aramada patlamaya hazır el yapımı patlayıcı ve maddeler bulunduğunu duyurdu.



                       📹 VİDEO: İçişleri Bakanlığı

Söz konusu bombayı Plovdiv'de yaşayan ve son bir yıl içinde radikalleşen 16 yaşındaki Bulgar öğrencinin IŞİD tarafından elektronik ortamda eğitildiği ifade edildi.



Bulgaristan Ulusal Radyosu'nun haberine göre Bulgar gencin ismi Martin,internetten önce sosyal ağlardan daha sonra da özel bir kanala aktarılarak ve oradan patlayıcıların nasıl yapıldığını gösteren videolara eriştiğini yazdı. Öğrencinin yakınları tarafından emniyet birimlerine ihbar edildi.

ÖĞRENCİ SERBEST,PEDAGOG GÖZETİMİ ALTINDA TUTULUYOR

Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı İvan Geşev,şu aşamada eylem hazırlığında olup olmadığını henüz bilmediklerini,dolayısıyla öğrencinin uzman psikologların gözetimi altında tutulduğunu belirtti.


Filibe mahkemesi çocuğun serbest kalarak Pedagojik biriminde müşahede altında tutulmasına hükmetti.Ancak,Savcılık bu gerekçeli kararı itiraz etmeyi düşündüğü açıklandı.


HABERBG.NET

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓